Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efendimizden, esinlenerek, istiklal, marşını, peygamber, yazmış

İstiklal Marşı'nı Peygamber Efendimiz'den Esinlenerek Yazmış

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstiklal Marşı'nı Peygamber Efendimiz'den Esinlenerek Yazmış

İstiklal Marşı'nı Peygamber Efendimiz'den esinlenerek yazmış
?tiklal Marşı'nı Peygamber Efendimiz'den esinlenerek yazmış[/url]

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı Peygamberimiz Hz Muhammed'in (sas) 'Korkma!' sözünden esenlenerek yazdığını, söyledi

İlgili Haberler

[Linki sadece üyelerimiz Görebilir Üye olmak için tıklayınız]

Bahadıroğlu, aylık olarak yayınlanan genel kültür dergisi Moral Dünyası'nda yayınlanan yazısında İstiklal Marşı'nın yazılış sürecini şöyle anlattı: "Mehmet Akif, Taceddin Dergâhı'na (Ankara'da) kapanıp İstiklal Marşı'mızın ilk mısrasının ilk kelimesini "besmele" eşliğinde döşedi: "Korkma!" Bu kelime, Peygamber-i Âlişan Efendimiz'in (sas) Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında sığındığı Sevr Mağarası'nda, muhteşem yol arkadaşı Hz Ebubekir'in endişelenmesi üzerine söylediği 'Korkma ey Ebu Bekir, Allah bizimledir!' teselli cümlesinin ilk kelimesinden alınmıştı" Yazdığı tarih kitaplarıyla tanınan yazar Vehbi Vakkasoğlu da Marş'ın İslam'dan kaynaklanan milli bir ruhla yazıldığını dile getirdi Akif'in mezarını ziyaret eden öğrencilerle sohbet eden Vakkasoğlu, çeşitli nasihatlerde bulundu Emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu'nun İstiklal Marşı'ndaki 'hak, ezan, cennet ve iman' gibi dini kavramlardan rahatsız olmasını yadırgadığını dile getiren Vakkasoğlu şunları kaydetti: "İstiklal Marşı'nın özünde imandan ve İslam'dan kaynaklanan bir ruh ve heyecan var Aslında, ölüme kutsal bir mana kattığı için 'şehit' de dinî bir kavramdır Bunları çıkartırsanız zaten marş da kalmaz Paşam size düşen, milletin temel değerleriyle kavga etmek değil, kardeşliği destekleyen, geliştiren ve teşvik eden açıklama yapmaktır"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com