Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyin, bulundu, malkoç, türbesi

Malkoç Beyin Türbesi Bulundu

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Malkoç Beyin Türbesi Bulundu

alkoç beyin türbesi bulundu[/url]
Ünlü akıncı beyi Malkoç Bey'in mezarı tesadüfen bulundu İşte perişan haldeki türbe

MALKOÇ BEY'İN TÜRBESİ PERİŞAN
Türk Tarih Kurumu, 2003 yılında başlattığı Türk Kültür Varlıkları Envanteri çalışması sırasında Bulgaristan'da önemli bir buluşu da tesadüfen gerçekleştirdi Hakkında bir çok eserler yazılan ve filmler çekilen Osmanlı'nın akıncı beylerinden Malkoç Bey Türbesi, Bulgaristan'da Gabrova ile Lofça arasında bulundu
1950 yılında adı Bourya olarak değiştirilen Malkoç köyündeki türbeyi, Yrd Doç Dr Mehmet İbrahimgil, Öğretim Görevlisi Neval Konuk ve Mimar Mehmet Emin Yılmaz'dan oluşan ekip tespit etti Çevresinde akıncıların mezarlarının yer aldığı türbe, içler acısı durumda Malkoç Bey, Türkiye'de Cüneyt Arkın'ın başrolünü oynadığı Malkoçoğlu filmleriyle hafızalara kazınmıştı
bugün

Tarihimize işte böyle sahip çıkıyoruz artık, araştırıp bulmak ve sahip çıkmak zorundayız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com