Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, elkassâr

Abdullah El-Kassâr

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah El-Kassâr

ABDULLAH EL-KASSÂR

Hicrî onuncu asrın sonlarında yaşamış velîlerden Doğum ve vefât târihleri belli değildir

Abdullah Kassâr şöyle anlatmıştır:

Bir zamanlar hacca gitmek üzere yola çıkmıştım Şirâz âlimleriyle görüştüm Bana dediler ki:

"Abdullah-ı Tüsterî ile görüştüğün zaman onun fazîletini, üstünlüğünü kabul ettiğimizi ve selâmımızı söyle Arefe gününde evinden çıkıp hacılarla vakfeye durduğunu işittik Bu haber doğru ise bildirsin de bizim bu kerâmeti hususunda tereddüdümüz kalmasın"

Abdullah-ı Tüsterî hazretlerinin yanına varınca selâm verdim Üzerinde uzun bir elbise vardı Kendinden geçmiş bir halde oturuyordu Onu görünce üzerime bir heybet düştü Konuşmağa cesaret edemedim Yanında bir yere oturdum O sırada bir kadın geldi;

-Efendim benim kötürüm bir oğlum var Şifâ bulması için duânızı almaya geldim dedi

Abdullah Tüsterî:

-Onu niçin Rabbine havâle etmedin? deyince, kadın:

-Siz Rabbimizin sevgili kulusunuz dedi

Abdullah-ı Tüsterî bana doğru baktı ve işâret etti Hemen kalkıp elinden tuttum Ayağa kalkıp, ayakkabılarını giydi ve Şat Nehri kenarına gitti Kadın da peşinden geldi Kötürüm çocuk nehirde bir sandal içinde oturuyordu Çocuğa:

-Elini uzat! dedi

Annesi:

-Elini uzatamaz deyince,

-Sen çocuğu bırak, ondan ayrıl buyurdu

Bu sırada çocuk elini Abdullah-ı Tüsterî hazretlerine uzattı "Ayağa kalk!" deyince de kalktı Sonra da sandal sâhibi onu kenara yaklaştırdı ve kötürüm çocuk artık yürümeye başladı Abdullah-ı Tüsterî çocuğa abdest aldırdı ve iki rek'at namaz kılmasını söyledi Çocuk namazı kılınca, annesine:

-Oğlunun elinden tut! buyurdu

Kadın da elinden tutup götürdü

Onun bu kerâmetini görünce şaşırdım Yanına yaklaşıp Şiraz âlimlerinin sözlerini söyledim Bir müddet başını eğip durdu Sonra:

-Ey dostum! Bu insanlar dilediğini yapan Allahü teâlâya inanırlar mı? dedi

-Evet efendim, dedim Sonra;

-Onlar, ondan ne istiyorlar? buyurdu

1) Nefehât-ül-Üns; s290
2) Nesâyim-ül-Muhabbe; s156

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com