Saadet Vesilesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saadet VesilesiSAADET VESİLESİ Ebû Hureyre radıyallahu anh, Peygamber aleyhisselamın şöyle buyurduğunu anlatıyor: Allahü Teâlâ'nın bir kısım melekleri vardır ki, onlar yollarda gezer, zikir ve ibadet meclislerini ararlar Zikir ve ibadetle meşgul olan bir topluluk gördüler mi: — Gelin, burada aradığınızı bulursunuz, diye biribirlerine çağırırlar Bunun üzerine dünya semâsına melekler toplanıp kanatları ile onları kuşatırlar Sonra kullarının hallerini en iyi bilen Rableri, meleklere sorar: — Kullarım ne diyor? Melekler: — Seni teşbih ediyorlar, tekbir ediyorlar, hamd ve tazimde bulunuyorlar Allahü Teâlâ: " — Onlar beni gördüler mi? diye sorar Melekler: — Hayır, seni görmediler, derler Allahü Teâlâ: — Beni görmüş olsalardı nasıl olurdu? diye sorar Melekler: — Seni görmüş olsalardı, daha çok ibadet eder, daha çok tazim ve teşbihte bulunurlardı, diye cevap verirler Allahü Teâlâ: — Benden ne diliyorlar? diye sorar Melekler: — Cenneti diliyorlar, derler Allahü Teâlâ: — Onlar cenneti gördüler mi? diye sorar Melekler: — Hayır, vallahi ey Rabbimiz, görmediler, derler Allahü Teâlâ: —— Görmüş olsalardı nasıl olurdu? diye sorar Melekler: — Görmüş olsalardı, iştiyakları daha çok olur, arzuları daha şiddetli olur, rağbetleri daha büyük olurdu, derler Allahü Teâlâ: — Onlar neden bana sığınıyorlar? diye sorar Melekler: — Cehennemden sığınıyorlar, derler Allahü Teâlâ:" — Onlar cehennemi gördüler mi? diye sorar Melekler: — Hayır, vallahi, görmediler, derler Allahü Teâlâ:: — Görmüş olsalardı nasıl olurdu? diye sorar Melekler: — Görmüş olsalardı, ondan daha çok kaçarlar, daha çok korkarlardı, diye cevap verirler Allahü Teâlâ: — Siz şahid olun ki, onları mağfiret etim, buyurur Meleklerden birisi: — Mecliste bulunan filan kişi onlardan değildir Kendisinin bir işi sebebiyle oraya gelmiştir, diye söyler Allahü Teâlâ: — Onlar zikir ve ibadet meclisidir; yanlarına gelip oturan kimse de oradakilerin sebebi ile saadete erer, buyurur (Buharî, Müslim, Tirmizî) |
|
|
|