Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kerametin, tehlikesi, zahiri

Zahiri Kerametin Tehlikesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zahiri Kerametin Tehlikesi

ZAHİRİ KERAMETİN TEHLİKESİ

Evliyaullah'tan bir zat, çölde susamıştı ve etrafta hiçbir su bulmanın da imkânı yoktu Cenab-ı Allah ona gökten içi soğuk su ile dolu alton bir kadeh indirdi Susuzluktan bunalmış vaziyette olan derviş, Allah tarafından gönderilen suyu içmedi:
— Senin izzetin hakkı için bu suyu içmeyeceğim Bir arabî, eliyle bir sille vursa ve onun karşılığında da bir içim su verse, onu içerim, ama senin gönderdiğin suyu içmem! Çünkü bana gurur korkusundan, keramet yolundan su lâzım değildir Sen benim içinde de su izhar etmeye ve beni susuzluktan kurtarmaya kadirsin Zahiri keramet tuzaktan emin olmadığı için bu suyu içmeye cesaret edemem, diyerek suyu içmekten içtinap etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com