İşini İyi Yapan Adam İpek Böceği Gibidir |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İşini İyi Yapan Adam İpek Böceği Gibidir[İŞİNİ İYİ YAPAN ADAM İPEK BÖCEĞİ GİBİDİR] Bir gün Örümcek, ipek böceğine şöyle demiş: — İpek böceği kardeş, sen birazcık koza yapmak için günlerce uğraşıyorsun Ben İse, bir duvarı bir kaç saatte tülbent gibi dokuyorum [size="4"]İpek böceği ona şu cevabı verir: - Evet örümcek kardeş, sen en kısa zamanda iş yapıyorsun; fakat yaptığın işin kimseye faydası, yararı olmuyor Vakitlerin boşa gidiyor, zamanlarını değerlendiremiyorsun Ben ağır ağır yavaş yavaş çalışıyorum, ama ipliğimden öyle güzel kumaşlar dokunuyor ki, emsalsizdir İpeğim çok güzel iş görüyor İnsanlar benim kozamdan pek çok faydalar elde ediyorlar Az iş yapıyorum, Fakat işimi sağlam yapıyorum Sanatımı İyiye kullanıyorum İşimi iyi ve sağlam yaptığımdan dolayı çok mutluyum Çünkü işini iyi yapan, san'atını iyiye kullanan kimseleri Allah seviyor Peygamberimiz seviyor İnsanlar da çok seviyor, hem dua ediyorlar İşte bunun için ben de çok mutlu ve bahtiyarım İşimi vazifemi iyi yapıyorum Vahitlerimi boşa geçirmiyorum diye cevab veriyor [size="4"] Yusuf Tavaslı “Dini Hikayeler” s:265 |
|