Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Yazılım & Donanım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adım, atıyor, dell, geri, konusunda, overclock

Dell Overclock Konusunda Geri Adım Atıyor

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dell Overclock Konusunda Geri Adım Atıyor

Dünyanın en büyük PC üreticilerinden biri olan Teksas merkezli Dell overclock konusunda geri adım atmaya karar verdi Bilindiği gibi firma yüksek performans arzulayan kullanıcılara özel olarak XPS serisi bilgisayarlarını hazırlamakta idi Dell'in XPS serisi dahilinde kullanıcılara sunduğu en yüksek performanslı model olan 720 H2C ile dileyen kullanıcılar 373GHz hızına overclock edilmiş Intel Core 2 Extreme serisinden işlemci de satın alabiliyorlardı

Buraya kadar herhangi bir sorun gözükmüyor zira H2C adı verilen özel bir soğutma sistemi ile işlemci stabil ve dengeli şekilde çalıştırılabiliyordu Fakat özellikle her işlemcinin aynı potansiyele sahip olmaması ve her işlemci ile hedeflenen değerlerin elde edilememesinden dolayı Dell XPS 720 H2C modelinin opsiyon listesinden 373GHz'lik overclock seçeneğini kaldırmaya hazırlanıyor Dell'in bahsi geçen sistemleri ile şu an için maksimum 346GHz'e overclock edilmiş işlemciler ile kullanıcılara sunulacak Tabi serinin en üst modelinin 24-inç LCD ile kullanıclara maliyeti yaklaşık 6000$'dan başlayacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com