Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağızda, dağılan, fındık, tatlısı

Ağızda Dağılan Fındık Tatlısı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağızda Dağılan Fındık Tatlısı

Ağızda dağılan fındık tatlısı
ağızda dağılan fındık tatlısı

Fındık Tatlısı
Ev halkının tatlı siparişinden sonra değişik ne tatlı yapayım diye düşünürken, Papatyakızkulesi nin yaptığı bir tatlıyı not aldığım kağıt elime geçince bu tatlıyı yapmaya karar verdim Papatya’cımda Aysultan’dan almış tarifi İyikide yapmışım çok beğendik Ertesi gün annemlerede götürdüm, onlarda sevdiler Kardeşimde annemlere gelince oda tadına baktı ve beğenerek tarifini istedi Çok bereketli bir tatlıymış herkese tatmak kısmet oldu Tatlı çok güzel ve un konulmadığı için hafif bir tatlı, ama şerbeti bana biraz az geldiği için ben biraz daha fazla yaptım Üzerine kremşanti koymadanda yenilebiliyor Teşekkürler papatyacım
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galete unu
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su ( ben 2 bardak koydum)
1 su bardağı toz şeker ( ben 1,5 bardak koydum)
Üstü için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Su ile şekeri kaynatıp, ateşten alarak soğuması için bir kenarda bekletelim Kremşanti ile sütü çırpalım
Bir kapta şeker ile yumurtayı iyicene çırpalım sıvıyağı koyalım Sonra diğer malzemeleride ilave ederek, yağlanmış borcama veya tepsiye dökelim Fırında üstü kızarana kadar pişirelim Fırından çıkarttıktan 5 dk sonra şerbetini dökelim Tatlımız soğuyunca kremşantiyi sürelim ve üstünü kavrulmuş fındıkla süsleyelim
Afiyet Olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com