Ağızda Dağılan Fındık Tatlısı |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağızda Dağılan Fındık TatlısıAğızda dağılan fındık tatlısı ağızda dağılan fındık tatlısı Fındık Tatlısı Ev halkının tatlı siparişinden sonra değişik ne tatlı yapayım diye düşünürken, Papatyakızkulesi nin yaptığı bir tatlıyı not aldığım kağıt elime geçince bu tatlıyı yapmaya karar verdim Papatya’cımda Aysultan’dan almış tarifi İyikide yapmışım çok beğendik Ertesi gün annemlerede götürdüm, onlarda sevdiler Kardeşimde annemlere gelince oda tadına baktı ve beğenerek tarifini istedi Çok bereketli bir tatlıymış herkese tatmak kısmet oldu Tatlı çok güzel ve un konulmadığı için hafif bir tatlı, ama şerbeti bana biraz az geldiği için ben biraz daha fazla yaptım Üzerine kremşanti koymadanda yenilebiliyor Teşekkürler papatyacım Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı galete unu 1 su bardağı çekilmiş fındık 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için: 1,5 su bardağı su ( ben 2 bardak koydum) 1 su bardağı toz şeker ( ben 1,5 bardak koydum) Üstü için: 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt Yapılışı: Su ile şekeri kaynatıp, ateşten alarak soğuması için bir kenarda bekletelim Kremşanti ile sütü çırpalım Bir kapta şeker ile yumurtayı iyicene çırpalım sıvıyağı koyalım Sonra diğer malzemeleride ilave ederek, yağlanmış borcama veya tepsiye dökelim Fırında üstü kızarana kadar pişirelim Fırından çıkarttıktan 5 dk sonra şerbetini dökelim Tatlımız soğuyunca kremşantiyi sürelim ve üstünü kavrulmuş fındıkla süsleyelim Afiyet Olsun… |
|