Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cehennemlik, müslümanlar

Cehennemlik Müslümanlar ?

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cehennem sadece müşrikler ve kâfirler için değil Büyük günahlar işleyen, azgınlık yapan, haram yiyen, ribacı tevbesiz Müslümanların da Cehenneme atılacağını dinimiz bize açıkça bildiriyor
Mü’min olanlar Cehennemde muhalled (devamlı olarak) kalmaz, cezalarını çekince çıkartılır
Bugünkü topluma bakıyorum da, nicemizin kendisini Cehennemlik yapacak kötü işler yaptığını görüyorum
Cennet azgınların yurdu değildir
Cennet hırsızların, soyguncuların, zâni ve zâniyelerin, haram yiyicilerin yurdu değildir
Peygamberimiz buyuruyor:
Bir kadın bir kediyi hapsetti Hayvan yiyecek ve içecek bulamadı ve öldü Allah o kadını Cehenneme koydu (Buharî ve Müslim’de)
Bu kadın Müslümandı
Bir başka hadîste Efendimiz şöyle diyor:
İsrailoğullarına mensup kötü bir kadın yolculuk yapıyordu Bir kuyuya rastladı, tutunup aşağıya indi, su içti Yukarıya çıktığında bir köpeğin susuzluktan kıvrandığını gördü Bu hayvancağızın da yanan bir ciğeri var, şuna su vereyim dedi Tekrar kuyuya indi Yanında bir kap olmadığı için ayakkabısının birini su ile doldurdu, yukarıya çıkardı, köpeği suvardı Allah bu kötü kadını affetti (Bu hadîs de hem Buharî’de, hem Müslim’de yazılıdır)
Müslümanlara, kendilerini Cehennem’e koyduracak kötülükler, günahlar, isyanlar liste halinde bildirilmelidir Bunların cezasından nasıl kurtulabilecekleri de anlatılmalıdır
Önce günahlarımızı, isyanlarımızı bileceğiz
Sonra onlardan pişman olup tevbe edeceğiz
Bir daha yapmayacağız
Gıybet büyük günahtır
Riba büyük isyan ve günahtır
Haram yemek günahtır
Lüks, israf, gösteriş, gurur, kibir büyük günahlardır
Salavat-ı hamseyi terk etmek büyük günahtır
Komşusuna eziyet büyük günahtır
Beytülmal-i müslimîni yağmalamak, hortumlamak büyük günahtır
Toplumumuzda yaygın hale gelmiş israf (saçıp savurma, ihtiyaçtan fazla tüketim) haramdır, büyük günahtır
Yaygın hale gelmiş rüşvet alıp verme, yapanları cehenneme attıran büyük günahtır Ben söylemiyorum, Efendimiz haber veriyor: “Râşi de, mürteşi de (Rüşvet alan da veren de) ateştedir, yani Cehennemde yanacaktır
Gaflet karanlıkları içinde kalmışız Başta Diyanet olmak üzere Müslümanların mutlaka uyarılması lazımdır
Dinimiz hem müjdeliyor, hem korkutup uyarıyor Bir müjdeler ve uyarılar kitapçığı çıkartılsa, çok açık ve seçik şekilde Müslüman halk uyarılsa; kişiyi Cennetlik ve Cehennemlik yapan şeyler anlatılsa ne iyi olur Belki bir kısmımız uyanırız
Kimse kendisini Cennetlik sanmasın
Müslüman havf ile reca (korku ile ümit) arasında olmalıdır Ne yüzde yüz havf, ne de yüzde yüz reca, ikisi arasında olacak
Azgın Müslümanlar uyarılmalıdır
Nemrudhâne gibi müzeyyen binalarda oturan Müslümanlar uyarılmalıdır
Binitleriyle gurur ve kibir sergileyen azgın beyinsizler uyarılmalıdır
Para kazanmak, zengin olmak için Kur’ân’a, Sünnete, Şeriata aykırı her kötülüğü yapan, her günahı işleyen sahtekârlar uyarılmalıdır
Allah’ımız bize adaleti emretmiştir Zâlimler uyarılmalıdır
Müslümanlar bu devirde en çok kendilerine zulm ediyor
Evet Cehennem sadece müşrikler ve kafirler için değildir Azmışlar da orada yanmaya adaydır
KAFİRLER SARHOŞ, MÜSLÜMANLAR SERSEM
Güvenilir ve muteber din kitaplarımızda yazılıdır Âhir zamanda kâfirler sarhoş gibi olacaklar, Müslümanlar sersem gibi
Zahiren Müslüman gibi görünen, gerçekte ise iman dillerinden aşağı inip de kalplerine erişmemiş bulunan kimseler şu anda sarhoş gibidir Gerçekten mü’min olanlar, tam sarhoş olmasalar da sersemlemiş vaziyettedir
Sarhoşluk nedir?
Birincisi, hepimizin bildiği alkollü içki ve uyuşturucu madde sarhoşluğudur
İkincisi para ve mal sarhoşluğudur
Sonra: Gençlik sarhoşluğu Zenginlik sarhoşluğu Benlik sarhoşluğu Mevki ve makam sarhoşluğu Başkanlık sarhoşluğu Hükm etmek sarhoşluğu
Saymakla bitmez tükenmez Lüks, israflı, sefih hayat sarhoşluğu
Süslü meskenler, yazlıklar, mobilyalar, binitler, giysiler sarhoşluğu
Lüks ve pahalı yemeklerin verdiği sarhoşluğu da zikr etmek gerek
Velhasıl, kafirler sarhoş, mü’minler sersem vaziyette
Kafirlere bir şey demeyeceğim Onlar öylesine sarhoş ki, gözleri var görmezler, kulakları var işitmezler, kalpleri var nasır tutmuştur
Salih, temiz, muttaki, birr, muhlis, nefs-i emaresi ile cihad eden, musalli, benliğiyle savaşan, haramdan kaçan, lüks ve israftan uzak duran Müslümanlara nasihat etmek benim haddim değildir Büyük küçük hepsinin ellerinden öperim
Âhir zaman sersemliğine yakalanmış sevgili iman kardeşlerimi uyarmak istiyorum Bu uyarıyı haddini bilmezlik olarak kabul etmesinler lütfen Bir vazifedir, yapıyorum, o kadar
İlmiyle âmil sâlih hocalara, gerçek şeyhlere, gerçek kamil mürşidlere, bilge Müslümanlara tâbi olsunlar
İtikadlarını tashih etsinler
Farz namazları kılsınlar
Kur’ân’a ve Sünnet’e uysunlar
Paranın ve malın dehşetli bir imtihan olduğunu unutmasınlar
Lüks ve israftan uzak dursunlar
Gurur ve kibre kapılmasınlar
Haram yemesinler
Ribaya ve faize bulaşmasınlar
Elleriyle ve dilleriyle insanlara zarar vermesinler
Kanaatkâr olsunlar
İslâm ahlâkının esaslarını öğrensinler ve hayata uygulasınlar
Âhireti hiç unutmasınlar, büyük sefer için azık biriktirsinler
Bela ve musibetleri savan sadakayı güçlerinin yettiği kadar versinler
Kurtarıcı ilmi ve kültürü öğrensinler; faydasız ve zararlı bilgiden uzak dursunlar
Merhamet görmek için merhametli olsunlar
Bir Müslümanı kurtaracak bütün bilgiler İmamı Gazalî hazretlerinin İhyâu Ulumiddin adlı kitabında mevcuttur Bu kitabı dikkatle, mümkün olursa ehliyetli bir hoca nezaretinde okusunlar ve içindekileri hayata uygulasınlar
Kusuruma bakmayınız, yazmış bulundum
(Mehmet Şevket Eygi, Milli Gazete, Mayıs 2009)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com