Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afetlerden, bela, dua, dualar, gece, gündüz, için, korunmak, okunacak

Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Belâ Ve Âfetlerden Korunmak İçin Okunacak Duâ

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Belâ Ve Âfetlerden Korunmak İçin Okunacak Duâ

Gece ve gündüz okunacak dualar Belâ Ve Âfetlerden Korunmak İçin Okunacak Duâ
Belâ Ve Âfetlerden Korunmak İçin Okunacak Duâ

237- Ukbe ibni Amr'dan (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre de-miştir ki, Resûlüîlah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
"Bakara sûresinin sonunda iki ayet vardır ki, herhangi bir gecede onları kim okursa, onu korurlar"[url=ada99:009htm#_ftn64]
Alimler, korumanın manası üzerinde ihtilaf etmişlerdir Bir kısmı, oku-duğu gece onu âfetlerden korur, demiştir Bir kısmı da, okuduğu geceyi ibâdetle geçirmiş sayılır, demiştir Ben de derim ki, her iki halin murad
edilmiş olması caizdir
238- Berâ ibn-i Azib'den (Radıyallahu Anhüma) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem bana şöyle buyurdu:
"Yatağına gideceğin zaman, namaz için aldığın abdest gibi abdest al, sonra sağ yanın üzere yat ve şöyle de:
"Allâhümme eslemtü nefsîileyke, ve fevvadtü emrîüeyke, ve elce'tü zahrîiîeyke, rağbeten ve rahbeten ileyke La melce'e ve iâ mmca mînke illâ Ueyke Âmentü bikiiâbikdkzî enzelte ve nebiyyikellezî erselîe"
(Allah'ım, kendimi Sana teslim ettim ve işimi S ana bıraktım, sırtımı da Senin himayene dayadım; hem korkarak, hem de Senden umarak Senden başka sığmak ve barınak yoktur İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin Peygambere îman ettim) Bunları söyledikten sonra ölürsen, îslâm üzere ölürsün Bunlar, okuduğun duaların sonu olsun "[url=ada99:009htm#_ftn65]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com