Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
generatif, tekniği, üretme

Generatif Üretme Tekniği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Generatif Üretme Tekniği

Generatif Tohumlama Tekniği - Generatif Üretme Hakkında

GENERATİF (TOHUMLA) ÜRETME TEKNİĞİ

Generatif üretme çok miktarda, ucuz ve kolay fidan üretimi sağlar Üretme materyali tohum, yurt içi ve yurt dışı uzak yakın her yerden kolaylıkla temin edi lebilir Bu konuda bugün gelişmiş olan tohum ıslah sahası ve sertifıkasyon dola-yısıyle irsel ve kalitatif nitelikleri yüksek çok miktarda' tohum elde etmek kolaylıkla mümkündür Tohumdan geçen hastalıklar vejetatif yoldan yapılan üretmeye kıyasla daha düşük ölçüdedir Tohumla üretme süs bitkilerinde yeni hibritlerin oluşması yönünden de önem taşır Buna karşılık genetik açılma dolayısıyle üreti len bitki anaç bitkinin istediğimiz özelliklerini nadir olarak taşır Süs bitkileri ye tiştiriciliğinde önemli olan çiçeklenme olgusu tohumdan yetiştirilen fidanlarda çok daha geç gerçekleşir Fidanların başlangıç gelişmeleri daha yavaş seyreder Bu dezavantaj lanna rağmen generatif üretme gene de kitle halinde -bitki yetiştiri ciliğinde büyük bir yere sahiptir

Bu ana üretme yönteminde her şeyden önce ona temel olan tohum hakkında bazı bilgileri dikkate almak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com