Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hanım, kirli

Kirli Hanım

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kirli Hanım

Zinnia - Kirli Hanım Nedir - Kirli Hanım Yetiştiriciliği

Kirli Hanım (Zinnia)Yetiştiriciliği

Zinnia (Kirli hanım)

Compositae familyasmdandır Önemli türü Zinnia elegans'lır Çiçekleri, sarı, kırmızı, beyaz, pembe, portakal rengi, menekşe rengi, leylak rengi gibi renklerdedir

Kullanımı, parterlerde tek renkli ve bodur formların saf olarak, parter kenarlarında ve uzun sapı çeşitler kesme çiçek olarak kullanılabilir

Üretimi,

Tohumlar Şubat-Mart aylarında iki kısım kum bir kısım torf karışımına ekilirler Ekimden sonra 18-20 C'lerde 7-10 günde çimlenme olur Fideler tohum ekiminden 2-3 hafta sonra şaşırtılırlar Tohum ekiminden 8-10 hafta sonra çiçeklenirler

Park ve bahçelere Nisan ayında, bitkinin gelişme ve boylanma durumuna göre 20-40 cm aralık ve mesafelerle dikilirler

Yetişme istekleri

Uygun sıcaklık 12-16°C'dir Güneşli ortamları sever Toprak hafit killi, besin maddelerince zengin İyi gübrelenmiş olmalıdır Toprak orta derecede nemli tutulur Gübreleme azotça fakir kompoze gübrelerle 1 İt suya 1-2 g olacak şekilde her hafta uygulanır Fideler 10-12 cm boya gelince uç alması yapılarak dallanma sağlanır Solan çiçekler koparılarak yeni çiçeklenmeler teşvik edilir

Kirli hanım (Zinnia) Hastalık ve zararlıları;

virüs, kök ve gövde çürüklüğü, külleme, kurşuni küf, nematodlar yaprak bitleri, thrips'ler kırmızı örümceklerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com