Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
laden

Laden

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Laden

Laden Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Laden Bitkisi Hakkında - Laden Hakkında

Laden, Cistaceae familyasından Cistus cinsini oluşturan beyaz veya pembe çiçekli bitki türlerine verilen ad

Bitkinin yaprakları yapışkanlıdır Laden bitkisi, daha çok orman yangınlarından sonra, çamın yerini almaktadır Bundan ötürü laden topluluklarının bulundukları yerler buralarda daha önceden bir çam ormanının olduğunu ıspatlamaktadır

Türkiye'de beş laden türü bulunmaktadır Bunlar da beyaz ve pembe çiçekli olmak üzere iki tipe ayrılır

Cistus creticus ve

Cistus parvifolius pembe çiçekli;

Cistus salvifolius,

Cistus laurifolius ve

Cistus monspeliensis ise beyaz çiçeklidir

C creticus ve C salvifolius türlerinin dal ve yapraklarının kaynatılması suretiyle bir reçine elde edilir Bu reçineye Ladanum adı verilir Bileşiminde reçine, uçucu yağ, mum ve kauçuk vardır

Diğer türler;

Cistus albanicus

Cistus albidus

Cistus chinamadensis

Cistus clusii

Cistus crispus

Cistus heterophyllus

Cistus ladanifer

Cistus libanotis

Cistus munbyi

Cistus osbeckiaefolius

Cistus populifolius

Cistus psilosepalus

Cistus symphytifolius

Cistus varius

Kullanım

Göğüs hastalıklarında, parfümeri ve kozmetik sanayiinde, sabun yapımında kullanılır Bitkinin yaprakları çay halinde kabız, uyarıcı ve balgam söktürücü olarak kullanılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com