Cosmarium Bitkisi |
07-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cosmarium BitkisiCosmarium Bilimsel sınıflandırma - Cosmarium - Cosmarium Bitkisi Familya Cosmarium Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae Bölüm: Charophyta Sınıf: Zygnemophyceae Takım: Desmidiales Familya: Desmidiaceae Tür * C angulosum * C auriculatum * C bioculatum * C bisphaericum * C blyttii * C borgesenii * C botrytis * C contractum * C costatum * C cucumis * C debaryi * C dentatum * C depressum * C dilatatum * C elegantissimum * C exiguum * C fontarabiense * C fontrabiense * C formosulum * C furcatospermum * C granatum * C hammeri * C humile * C impressulum * C isthmium * C laeve * C levinotabile * C lundellii * C norimbergense * C obsoletum * C obtusatum * C ovale * C pachydermum * C pseudoconnatum * C quadrum * C rectangulare * C reniforme * C sexangulare * C sp ACKU 1232 * C subcostatum * C subcucumis * C subprotumidum * C subtumidum * C succisum * C tenue * C trilobulatum * C tumidum * C undulatum Cosmarium, genellikle tatlı sularda yaşarlar 20 - 110 mikrometre uzunluğunda, tekhücreli ya da ipliksi yapıdaki alglerdir Her hücrede, farklı biçimlerde olabilen en az bir kloroplast bulunur Üreme işlevini yerine getirecek hücreleri, karşılıklı geçerek sitoplazmalarını birbirlerine aktardıklarından, kavuşur su yosunları da denir |
|