Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dam, korudu

Dam Koruğu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dam Koruğu

Dam Koruğu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Dam Koruğu Hakkında - Dam Koruğu Faydaları - Dam Koruğu Yetiştiriciliği

(Sedum album)

Damkoroğlugiller familyasındandır

Bu familyanın Sedum cinsini oluşturan 600 kadar otsu bitkinin ortak adıdır

5-20 cm boylarında , yayılıcı, dik-sürünücü,kırmızımsı gövdeli,gevşek kümeler halinde büyüyen , yarı odunsu, çok yıllık, otsu bir bitkidir

Etli sulu kalın ve yumuşak dokuludurMayıs-ağustos aylarında dal uçlarında beyaz yada pembe çiçekler açar

Toprağa değdiği yerlerden kök salarÇelikle ve ayırma yoluyla üretilirBahçelerde , duvar üzerlerinde, mezarlıklarda hoş bir yer örtücü olarak kullanılırYaprakları ezilip yaralara uygulanırSarı damkoruğu üçbaşlı damkoruğu yada üçlüm çiçeği ,anne çiçeği, makarna ve Uludağ’da bulunan “spallidum biebvar bithynicum” Türkiye’mizde bulunan doktorlardan bazılarıdır ki her birinin güzelliğini sayfalarca anlatmak gerekir

Kitabımızda acı damkoruğu ve bir başka damkoruğu türü olan yaraotu ayrıca anlatılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com