Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayıt

Hayıt

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayıt

Hayıt Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Hayıt Hakkında - Hayıt Faydaları - Hayıt Yetiştiriciliği

Hayıt / Vitex Agnus-Castus

El şeklinde yaprakları olan yaz aylarında morumsu çiçekler açan çalı görünüşünde 1-3 metre yüksekliğinde bir ağaçtırYarım cm lik küre şeklinde acımsı meyveleri vardırRengi iyice koyulaşan meyveler ekim kasım döneminde toplanır ve gölgede kurutulurFransa ,İtalya Yugoslavya ,Yunanistan,suriye,Lübnan ve Türkiye’de Akdeniz ilEge bölgelerinde yaygın olarak yetişir

Hayıt meyvesi üreme organlarını güçlendirici hipofiz bezinin işleyişini özellikle progesteron düzeyi açısından normalleştirirKadınlardaki hormanal dengesizliklere karşı da başarıyla kullanılabilir

Eski Grek döneminden beri kadınlarda kısırlık sorununun tedavisinde kullanılan bu bitki için en yaygın kullanım şekli şöyledir:Yarım tatlı kaşığı tohum havanda hafifçe ezildikten sonra orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır,üstü kapalı olarak 10 dk demlendikten sonra süzülürGünde 3 bardak taze demlenmiş çay aç karnına veya öğün aralarında soğutulmadan içilirHayıt tohumu tentürünün kullanımı daha basittir

Hayıt meyvesinin her ne kadar kullanım alanlarının çoğu bayanlar için olsada erkeklerde depresyon ve buna bağlı cinsel ikdidarsızlık durumlarında da kullanılabilir Erkeklerde testestron ,kadınlarda ise östrojen fazlalığının neden oldugu aşırı kıllanma ve sivilcelere karşı hayıt meyvesi terapisi hormonları dengeleyerek yardımcı olabilir Hayıt 2400 yılı aşan kullanım süreci boyunca tamamen güvenli ve yan etkisiz oldugunu kanıtlamış bir bitkidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com