Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hint, sümbülü

Hint Sümbülü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hint Sümbülü

Hint Sümbülü Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Hint Sümbülü Yetiştiriciliği - Hint Sümbülü Hakkında

HİNT SÜMBÜLÜ

(Nardostachys jatamansi)

Kediotugiller familyasındandır

Himalayalar’ın yüksek kesimlerinde Nepal’de, Hindistan’da, Bhutan’da yetişen kazık köksaplı çok yıllık otsu bir bitkidir

Klaik Hint tıbbı Ayurveda’nın önde gelen eczalarındandırKökü kullanılır

Bileşiminde yağ, yağın içinde de valeriyanol, kumarin bulunur

Eski çağların kutsal yağlarındandırBaharlı ve miskli bir kokusu vardırYeni Ahit’te ve başka pek çok dini metinde adı geçerEntelektüel kapasiteyi geliştirdiği belleği güçlendirdiği, heyacanı dengelediği ve iç huzuru verdiği, kabul edilirGünlük gerilimleri , sıkıntıyı, uykusuzluğu,baş ağrılarını giderir

Sarılığa,böbrek taşlarına, kalp çarpıntısına,beslenme bozukluklarına, solunum rahatsızlıklarına karşıda kullanılmıştırToz yada demlenerek alınır

Ancak günümüzde daha çok saç çıkarmak için başa sürülmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com