Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eylül, günleri

Eylül Günleri

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eylül Günleri

Eylül Günleri Hakkında - Bakü Eylül Günleri - Eylül Günleri Konusu - Tarihte Eylül Günleri

Eylül Günleri (September Days, Резня армян в Баку / "Bakü'de Ermeni Katliamı"), Rusya İç Savaşı sırasında 1918 yılının Eylül ayında, Bakü'yü zapteden Kafkas İslam Ordusu'nun yerli Azeri güçlerinin desteğiyle etnik Ermenileri öldürdüğü dönemi kasteder

İnsan Hakları İzleme Örgütü raporuna göre 10000 - 20000 etnik Ermeni öldürülmüştür Bu katliam, daha önce Mart 1918'de Taşnaklar ve Bolşeviklerin yerli Azerileri öldürdüğü Mart Olayları'nın misillemesi niteliğindedir

Bakü Muharebesi'nin ardından Türklerin şehre girmeye başladığında bir tanığın anlattıklarına göre, Bakü'de korkunç bir panik yaratılmıştır Ermeniler, Türk zaferiyle birlikte her zaman yaşandığını bildikleri kaderinden kaçmak için ümitsiz çabalarıyla limanda toplanmıştır[6] Osmanlı düzenli askerlerine iki gündür şehre girme izni verilmemiş ve "başıbozuk" denilen yerli düzensiz askerler yağma ve talan etmişlerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com