Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
içinde, ispanyol, kıyafetleri, meurent, victorine

Victorine Meurent İspanyol Kıyafetleri İçinde

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Victorine Meurent İspanyol Kıyafetleri İçinde

Museum of Modern Art'taki tablolar - Victorine Meurent İspanyol Kıyafetleri İçinde Tablosu - Victorine Meurent İspanyol Kıyafetleri İçinde Resimleri - Antik Tablolar - Victorine Meurent İspanyol Kıyafetleri İçinde Tablosu Hakkında - Tarihi Tablolar

Victorine Meurent İspanyol Kıyafetleri İçinde ya da Miss V İspanyol Kıyafetleri İçinde, Fransız ressam Édouard Manet'nin 1862 yılında tamamladığı tablosu Eser, 1863 yılında açılan Reddedilenler Salonu'nda ressamın diğer iki eseri Kırda Öğle Yemeği ve Majo Kıyafetleri İçindeki Genç Adam ile birlikte sergilendi Tablodaki model, Manet'nin uzun yıllar boyunca favori ressam modeli olan Victorine Meurent'dir

Manet'nin ilk dönem çalışmalarında İspanyol temasına sık sık rastlanır Bu tablo da, 1861'de sergilenen İspanyol Şarkıcı ve 1863'te çizdiği Boğa Güreşi ile birlikte bu temanın en önemli örneklerinden biridir Eser, sergilendiği dönem ve sonrasında izleyenlerin kafasında pek çok soru işareti oluşturdu Örneğin modelin kırmızı olması gereken pelerinin rengi pembeydi, arka plan kaba bir şekilde boyanmış olmasına rağmen Victorine'nin detaylarına büyük önem verilmişti ve kadın arka planda kalan öğelere göre oldukça büyük çizilmişti En önemli sorulardan biri ise Manet'nin neden kendi boğa güreşi motifini çizmek yerine İspanyol ressam Francisco Goya'nınkini tercih ettiğiydi

Eserde Meurent erkek kıyafetleri içindeydi ve boğa güreşi için uygun olmayan ayakkabılar giymişti Manet, bu tablo üzerinde çalışırken arka planın bir İspanyol tablosunu temsil etmesini istemişti Oysa, Victorine, kostümüne rağmen Fransız'dı Manet, Goya'nın baskılarından çıkmış gibi duran arka planla modelini birleştirmeye hiç çalışmamıştı Bu yüzden tabloda sadece model "gerçek"ti ve geri kalan her şey "resim"di

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com