Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nezareti, posta, telgraf

Posta Ve Telgraf Nezareti

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Posta Ve Telgraf Nezareti

Osmanlı da Posta ve Telgraf Nezareti - Osmanlı Devleti - Osmanlı taslakları - Türkiye'de posta

Posta ve Telgraf Nezareti, Telgraf ve Posta Nezareti olarak da bilinir, Osmanlı Devleti'nde 1871'den sonra posta hizmetlerini yürüten bakanlık Kuruluşun merkezi İstanbul'da, günümüzde Büyük Postane olarak anılan Sirkeci'deki yapıydı

1871 yılında Posta Nazırlığı ile Telgraf Müdürlüğü birleştirilerek Posta ve Telgraf Nezaretine dönüştürüldü 19 Haziran 1882'de yayımlanan Posta Nizamnamesi'yle kuruluşun çalışma ilkeleri belirlendi II Abdülhamid döneminde (1876-1909) sansür uygulaması gereğince nezaret Avrupa'dan Jön Türklerce gönderilen yayınların yurda girmesini engellemeye çalıştı Posta ve Telgraf nazırlığına genellikle Müslüman olmayan yöneticiler atandı II Meşrutiyet'in ilanından (1908) sonra nezaretin yerine Posta ve Telgraf Müdüriyet-i Umumiyesi oluşturularak Maliye Nezareti'ne bağlandı Kurum 1911'de yeniden nezarete (bakanlık) dönüştürüldü, başına da Talat Paşa getirildi Onunla birlikte posta nazırları da hükümette yer almaya başladılar Nezaret 1919'da ikinci kez genel müdürlük oldu, başına da Refik Halid (Karay) getirildi

Osmanlı Posta ve Telgraf Müdüriyet-i Umumiyesi saltanatın kaldırılmasına (1922) değin varlığını sürdürdü 1922'de Ankara ve İstanbul hükümetlerinin posta örgütlenmeleri tek bir genel müdürlükte birleştirildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com