Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mutluluk

Mutluluk Nedir ?

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mutluluk Nedir ?

Gençken ömür gölünün öteki kıyısı, o kadar uzaklarda görünüyor ki Ve o kıyıya yaklastıkça, çok yakın görünüyor arkada bıraktığın kıyı Kıyıları her yolcusuna göre değişip duran, büyülü bir sudur ömür gölü
Bazen düsünüyorum: - Hayat bana ne öğretti, diye Pek bir yanıt bulamıyorum Sadece gözlemim o ki, bedelini ödemeden geçemiyorsun ömür gölünü Ya bedelini pesin pesin ödeyerek yaklasıyorsun öteki kıyıya; ya öteki kıyıya bedelsiz yaklasmaya kalkıyorsun ve kabaran dalgalarıyla göl, mutlaka senden çıkartıyor geçisin bedelini
Bazen "basarı nedir", "mutluluk nedir" soruları da takılır aklıma Ömür gölünden geçerken gördüm ve anladım ki, insanlar bu tür soyut kavramların tanımlamasıyla pek ilgilenmiyorlar Örneğin kimi servet sahibi olmayı basarı zannediyor, kimi politik paye sahibi olmayı Bana sorarsanız "basarı"nın çıtası çok daha yüksek
"Kimseye yalan söyleme ihtiyacını duymayacak bir düzeye erismis olarak yasamaktır basarı; dürüst olduğundan ötürü değil, ihtiyaç duymadığından ötürü" Picasso, yahut Einstein; kime karsı duyacaktı ki, yalan söyleme ihtiyacını?
"Mutluluk ise, sevdiğinle zamanı süresiz unutmaktır" bence
"Basarı"yla "mutluluk" da pek beraber olmuyor Mutlular, boş veriyorlar, zamanı başarıya doğru kanatlanarak unutmaya
Ve yine bendenize göre, ömür gölünü geçerken sevdiğin işle uğraşmaktan aldığın lezzet; ondan sağladığın kazancı harcarken aldığın zevkten daha büyükse, pekala "yaşamış" sayılabilirsin "Varlıklı" olma haşmetiyle gözleri kamaşanlar, görmeyebilirler "var olma" nakışlarının gizli tadını
Çetin ALTAN

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com