Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorumenapozda hormon kullanımı doğrumu yanlışmı

Soru:"Menapozda Hormon Kullanımı Doğrumu Yanlışmı?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Menapozda Hormon Kullanımı Doğrumu Yanlışmı?"

menapoza girdim österojen hormonu kullanmam gerekir mi bu durumda ateş basması uykusuzluk ve sıkıntı yaşıyorum
ama hormon ilaçlarının şişmanlatıcı etkisi ve kanser riski nedeni ile kullanımıda beni düşündürüyor ne yapmalıyım
Dr Editor Saglikdanis

3003 2308

Menapozda hormon kullanımının dikkatli olunması gereken noktalar vardır ancak faydalı olduğu noktalar daha baskındır

faydaları:
menapoz yakınmaları azaltırkemikleri korurkalp damar sağlığına olumlu etkisi vardırdikakt edilmesi gereken durumlar
ginekolojik ve meme kanser riskini bir miktar artırabilirlerancak bu risk artışı yıllık mamografi ve yıllık PAP smearle çok kolya takip edilebilirateş basma şikayetleri 5-7 seneyi bulabilir ondan sonra ki dönemlerde kemik sağlığını diğer ilaç modaliteleri ilede koruyabilirsiniz

-bifosfonatlar
- calcitonin gibi

çok kısa sürede sitemize videolu bir menapoz konusu koyacağız takip ediniz

sağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com