|
|
Konu Araçları |
sorumenapozda hormon kullanımı doğrumu yanlışmı |
Soru:"Menapozda Hormon Kullanımı Doğrumu Yanlışmı?" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Menapozda Hormon Kullanımı Doğrumu Yanlışmı?"menapoza girdim österojen hormonu kullanmam gerekir mi bu durumda ateş basması uykusuzluk ve sıkıntı yaşıyorum ama hormon ilaçlarının şişmanlatıcı etkisi ve kanser riski nedeni ile kullanımıda beni düşündürüyor ne yapmalıyım Dr Editor Saglikdanis 3003 2308 Menapozda hormon kullanımının dikkatli olunması gereken noktalar vardır ancak faydalı olduğu noktalar daha baskındır faydaları: menapoz yakınmaları azaltırkemikleri korurkalp damar sağlığına olumlu etkisi vardırdikakt edilmesi gereken durumlar ginekolojik ve meme kanser riskini bir miktar artırabilirlerancak bu risk artışı yıllık mamografi ve yıllık PAP smearle çok kolya takip edilebilirateş basma şikayetleri 5-7 seneyi bulabilir ondan sonra ki dönemlerde kemik sağlığını diğer ilaç modaliteleri ilede koruyabilirsiniz -bifosfonatlar - calcitonin gibi çok kısa sürede sitemize videolu bir menapoz konusu koyacağız takip ediniz sağlıcakla Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|