Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorulomber spinal mr incelemesi

Soru:"Lomber Spinal Mr İncelemesi"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Lomber Spinal Mr İncelemesi"

öncelikle kolay gelsin diyorum annem 57 yaşında mr sonucunda lomber spondiloz ve disk dejenerasyonları L3-4diskinde dural keseye bası yapa ve fromenleri kaudalden daraltan bulging,bu düzeyde lateral
resesler ve spinal kanal çapında daralma ,ayrıca hipertrofik faset eklem dejenerasyonu ve L4 sinir köklerine yakın komşuluk
L4-5 diskinde dural keseye bası yapan vesol L5 sinir köküne yakın komşuluk gösteren santral protrüzyon ,annüler fissür görünümü,bu düzeyde de spinal kanal çapında rölatif dar görünüm ve fromen girimlerinde daralma L5-S1 diskinde dural keseye bası yapan geniş tabanlı santral protrüzyonvertebra korpus köşelerinde osteofitik dejeneratif sivrileşmeler,end-platelerde yer yer Tip ll dejeneratif sinyal
paternleri izlenmektedirEnd-platelerde yer yer milimetrik boyutlu schmorl nodülleri izlenmektedir saygılarımla
UzmDr Aybars AKKOR

2009 07:08:21

Annenizin muhtemelen ameliyat olması gerekiyor Benim yaptığım ameliyatta sakat kalma felç olma riski yok, yaklaşık 15 dk sürüyor, cilt dikişiniz olmuyor, iki saat sonra ayağa kalkabiliyorsunuz Ameliyat akşamı veya ertesi gün eve dönebilirsiniz Karar vermek için annenizi ve MRını görmemde yarar varZaman kaybetmeden bana gelmeniz iyi olur İlk fırsatta bekliyorum
Dr Aybars AKKOR
0-212- 444 0 678
0-542-2143913
Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com