Soru:"Rahim Kanseri" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Rahim Kanseri"merhabalar, benim rahim kanseriyle ilgili sorum olacak benim ananemin ananesi annemin ananesi ve benim ananem yani üç kuşak ananem hep rahim kanserinden vefat etti şimdi annem iki kız kardeş teyzemin ve annemin ve benim de kontrol olmamız gerekiyor mu? hastalığa yakalanma riskimiz varmı veya daha önceden önlem almalımıyız? çalışmalarınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederiz UzmDr Ersan ŞENER 2105 22:13:56 Selamlar: Rahim kanseri rahim ağzı yani cervix ve rahim içi zarından kaynaklanan (Endometrium ca) ve rahim duvarı kasından kaynaklanansarkomlar olmak üzere 3 değişik tiptedirYaşınızı ve bu kanser tiplerinden hangisi olduğunu bildirmemişsiniz ama bunlardan genetik eğilimin en yüksek olduğu tip rahim içi zarından kaynaklanan(Endometrium ca) dırBu tanı almış 1 ve 2 derece akrabalarınız varsa risk vardırTansiyon ve şeker hastalığının varlığı riski daha da artırırDüzenli kontrol ve gerekirse biYopsi ile erken tanı ve tedavi mümkünürSelamlar Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|