Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duygusal, hastalıkların, nedenleri

Hastalıkların Duygusal Nedenleri

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hastalıkların Duygusal Nedenleri

Metafizik konusunda verdiği konferanslarla adını duyuran, yüz binlerce insanın kendi güçlerinin potansiyellerini keşfederek, kişisel gelişimlerine ve düşünce gücüyle kendilerini tedavi etmelerine yardımcı olan Louise L Hayın "Düşünce Gücüyle Tedavi-2" adlı kitabı Altın Kitaplar yayınevi tarafından yayınlandıHaya göre pek çok hastalığın kökeninde kişinin kendisine ve çevresine karşı duyduğu sevgisizlik, güvensizlik, suçluluk, öfke ve korku gibi duygular yatıyor Hay, olumsuz düşünce kalıplarını olumluya çevirerek hastalıklardan korunulabileceğini dile getiriyor Haya göre hastalıklardan bazıları, nedenleri ve çözümleri: "*****izm: Olası neden (Ne yararı var? Yararsızlık, suçluluk ve yetersizlik duygusu Kendini reddetme); Yeni düşünce biçimi (Şu anda, şimdiki zamanda yaşıyorum, yaşadığım her an yeni bir yaşam, öz değerimi görmeyi ve algılamayı kabul ediyorum, kendimi seviyor ve onaylıyorum)Aybaşı sorunları: Olası neden (dişiliğin yadsınması, suçluluk, korku, cinsel organların kirli ya da günahkâr olduklarına ilişkin inanç), Yeni düşünce biçimi (Kadın olarak gücümü ve bedenimin doğal ve olağan işlevlerini kabul ediyorum, kendimi seviyor ve onaylıyorum),beyin tümörü: Olası neden (Yanlış programlanmış inançlar, inatçılık, eski yaşam biçimini değiştirmeyi reddetmek; Yeni düşünce biçimi (Aklımı yeniden programlamak çok kolay, yaşam sürekli değişebilir) Boyun sorunları: Olası neden (Boyun esnek olmayı simgeler Sorunların diğer yanlarını görmeyi yadsımak, inatçılık ve esnek olamamak sorunların ana nedenidir); Yeni düşünce biçimi (Konuları kolaylıkla ve esneklikle her açıdan görüp değerlendirebiliyorum Bir şeyi gerçekleştirmenin binlerce yolu var, güvendeyim)Depresyon: Olası neden (Sahip olma hakkını kendinde hissetmemekten ötürü kaynaklanan öfke, çaresizlik); Yeni düşünce biçimi (Başkalarının korkularının ve sınırlamalarının ötesine geçiyorum, yaşamımı ben kendim yaratıyorum)enfeksiyon: Olası neden (Öfke, tedirginlik, bıkkınlık); Yeni düşünce biçimi (Uyum ve huzur içinde olmayı seçiyorum)felç: Olası neden (Anlamsız ve yanlış düşünceler, tıkanıp kalmak); Yeni düşünce biçimi (Düşüncelerimde özgürüm ve neşe içinde kolaylıkla olağanüstü deneyimler yaratıyorum)Gaz sancıları: Olası neden (Korku, hazmedilemeyen düşünceler, düşüncelere sıkı sıkıya saplanıp kalmak); Yeni düşünce biçimi (Rahatlıyorum ve yaşamın tüm benliğimi sarmasına izin veriyorum)grip: Olası neden (Yoğun olumsuzluk ve inançlara duyulan tepki, korku, istatistiklere inanma); Yeni düşünce biçimi (Kitlelerin inançlarına ve/veya takvime inanmanın çok ötesindeyim Tüm etkilerden ve tıkanıklıklardan uzaktayım)İktidarsızlık: Olası neden (Cinsel baskı, gerginlik, suçluluk duygusu, toplumsal inançlar, anne korkusu); Yeni düşünce biçimi (Cinsel gücümü kolaylıkla ve zevkle ifade ediyorum)kabızlık: Olası neden (Eski düşüncelerden vazgeçmeyi reddetmek, geçmişten bir türlü kopamamak, bazen de cimrilik); Yeni düşünce biçimi (Kendimi geçmişten kurtarırken yenilik, tazelik ve canlılık tüm varlığımı kaplıyor, yaşamın içimden akmasına izin veriyorum)kalp krizi: Olası neden (Para, mevki vb için kalbin içindeki neşeyi yok etmek); Yeni düşünce biçimi (Neşeyi, hazzı kalbimin merkezine yerleştiriyorum, herkese sevgiyle yaklaşıyorum)
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com