Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ata, bey, gün, ile

Ata Bey İle Bir Gün

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ata Bey İle Bir Gün

Ata Bey ile Bir Gün
Hamileliğimde hatim ettiğim kitap ve aldığım eğitimler sonucu, annelik sertifikamı almış ve start almaya hazır bekliyordum Start verildi ve 2790 gr dünya tatlısı bir oğlum oldu

•Ve film o gün başladı

•2 kişi olarak çıktığımız eve 3 kişi dönmek biraz garipti, garip ve heyecanlı

•Loğusalık günleri yalnız geçmezmiş derler

•Kayınvalidemle başladığım yolculuğumu annemle bitirmem fırtınalı oldu, farklı düşünlere sahip, her dediklerini ısrarla uygulamak isteyen babaanne ve anneanne modeli oluştu

•Biri aman kızım emzir derken, diğeri ben seni hazır mamayla büyüttüm nasıl vitaminle yap kızım şu çocuğa bir Milupa

•Doktorum â??Aman Tuba anne sütüne devamâ? derken geçen günler,

•Şimdi büyüdük, 23 aylığız ve her şey yine aynı devam ediyor

•Hiç bilmezdim, et suyu, kereviz, ıspanak tavuk suyuna çorba, eşimle specialimiz makarnadır 10 dk pişir ve ye! Ne demek tavuk haşla suyunu süz!

•Ama şimdi sorsanız soframızın baş köşesindeler, Ata Bey in besin tablosundaki değerler adım gibi yerleşmiş beynimde

•Anneannede koltuklar boyanıyor, soda şişeleri yerde yuvarlanıyor, koltuk üzerinden yuvarlanmaca oynanıyor, dede ile günün belirli saatlerinde emekleme seansları düzenleniyor

•Anneannesinin aldığı ayakkabının ışıklı olmaması, hemen yeni bir ayakkabı sebebi oluveriyor

•Yemek saatleri konusunda hassas olan anneannemiz Ata nın iştahıyla rahatlıyor, ve gün içinde beslenme saati tanımayarak bulduğu her fırsatta bir şeyler yediriyor, â??Aman kızım yesin Vitamindir!â?

•Çikolata ve lolipopla ananesinin evinde tanışan oğlum, ilk salamını da ananesinin evinde ısırıyor!

•Ve babaannemizdeyiz içerden bir ses geliyor, ardından kahkahalar dede çalıyor torun oynuyor odaya girdiğimde oğlum dümbelek dümbelek diyor ( 5lt su bidonunun ters çevrilmiş hali dedemizi düşünün artık) Herkes alkışlıyor Ata tüm marifetleriyle ortada

•Kitap okuma zamanımız geldi Kare kare fotoğrafların yer aldığı bir kitapla başlıyoruz okumaya, araba arba, fil bil, örümcek ömcek, kalem kalm, arba arba arba evet yine takıldık! Baktık olacak gibi değil papağanı konuşturalım diyoruz Perihan Ablamızın armağanı toplam 8 pille çalışan iri bir hayvan ne dersen tekrarlayanlardan, başta konuşup gülüyoruz derken birden piller aklına gelen oğlum papağanı yere fırlatıyor çünkü yere düşünce piller dışarı fırlıyor 1 hedefe ulaşıldı (pillerrr) kırılan papağanı tamir etmemiz lazım Direk tornavida isteniyor hedef 2 (tornavida)

•Geleceğin bir adım önünde düşünüp ona göre hareket eden oğlumuz bizi şaşırtmaya devam ediyor

•Babaannemizde yemeklerimiz mama sandalyesinde başlarken, yerim kurallarınızı edasına takınan oğlum sandalyede şahlanıveriyor Aman ağlatmayın çocuğumu (babaannemiz) derken işte kucaktayız

•Bizim kurallar yemekle birlikte arada yutuluyor

•Ata da bir elinde zeytin bir elinde elma umurunda mı bu dünya Henüz yaşı iki basamaklı değil ama uzmanlar beyninin bizden 200 kat daha fazla çalıştığını söylüyorlar

•Göz kaş arasında sofraya dalan oğlum bir yandan salatanın tam ortasına çatalını sokarken diğer yandan önünde bulunan tabağı yere fırlatıyor tabağı yerden alayım derken bardağa yapışmış buluyorum Oğlum derken dedesine kaçıveriyor Biz de zaman bu aralar ivedi işliyor

•Önce kulpları sökülen ama fayda sağlamayan dolaplarımız itinayla selobantlanıyor, küçücük parmakları onu sökmeye başarıyor bu anlattıklarım 2 saniye içinde gerçekleşiyor ve kolonyayı kaptık hızla koşuyor ve başlıyor servise 1 kere, 2 kere, 3 kere, ev buram buram kolonya kokarken ata tekrarların keyfini yaşıyor ve kolonya bitiyor

•Birden yanıma yaklaşıyor ve dans dans diyor Şaşkın gözlerle ne demek istediğini anlamaya çalışan ben halasının açıklamasıyla teselli buluyorum â??Bak Tuba Abla işte böyleâ? Ve kahkaha kopuyor kucağınıza alıyorsunuz 3 adım yavaş 3 adım hızlı ve zıplatarak müzik eşliğinde hareket ediyorsunuz bunun adı dans tabiii bir yandan da şarkı söyleyeceksiniz bunu siz yani sabahın köründen kalkmış uzun yol kat edip işine ulaşmış yaklaşık 10 saat çalışmış yorgun eve gelmiş oğlunun zorlu yemek sonrasında kalkıp 3 adım yavaş 3 adım hızlı zıplayarak dans edeceksiniz

•Bir dakika! Ördek ördek diye seslenen oğlumun banyo saati! Suyun sıcaklığını deniyoruz, eşim bir yandan Ata Bey i soyarken, ben tüm enerjimi toplayıp Ata yı banyoya alıyorum Bir yanda ördeği şampuanı arabası derken güle oynaya bitiriyoruz banyoyu, hemen babamız alıyor kuruluyor giyinme savaşımız başlıyor Kolu dursa bacağı durmuyor, gıdıklıyoruz o kaçıyor biz peşinde ben altını bağlarken Salih bodysini girdirmeye çalışıyor derken gene kaçıyor biz yine peşinde koşturuyoruz dilim yarı dışarı çıkmış bir halde kendimi süt hazırlarken buluyorum milli felaket birazdan uykuya dalacak derken anne diye sesleniyor süt süt işte geldi! Yataktayız bir o yana bir bu yana yerleşemiyor sağa dönüyor olmadı, sol yapıyor elini gözüme sokuyor Baktı tepki yok burnumu deniyor kalkıp bakıyor sonra tekrar yatıyor, biz de gözler kapalı ev ortamı karartılmış Ata Bey uykusunda başka bir şey istenmiyor

•Derken hafif bir horlama sesiyle ortam aydınlatılıp kaldığımız yerden iki kişilik yaşamımıza geri dönüyoruz Cuma günkü savaşı da kazanmanın vermiş olduğu sevinçle kendimizi cumartesi hazırlamak üzere biz de izninizle dinlenmeye çekiliyoruz

Kaynak: Bebek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com