Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
botox, uygulamaları

Botox Uygulamaları

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Botox Uygulamaları

Botox Uygulamaları
Hastalarımın yarısı â??botoxa karşıâ? Bana botoxun insanları maske yüzlü yaptığını, ifadeyi bozduğunu, zehir olduğunu anlatıyorlar Sanki botoxa karşı olmak biraz moda gibi Bazen böyle önyargıları değiştirmek imkânsız oluyor

Ben cerrahım Botoxu çok sık kullanmıyorum Hatta bu ilaç benim ameliyat ile düzeltebileceğim bazı bölgeleri on dakikada aynı miktarda düzeltebiliyor ve inanın benim ameliyat sahamı ve sayımı daraltıyor Ama hakkında bu kadar yanlış önyargı bulunan ve bence hiç bu eleştirileri de hak etmeyen â??botoxâ? u sonuna kadar savunacağım Bence bu son derece kontrollü, güvenilir, risksiz ve bazı ameliyatlara alternatif olabilecek tek kelimeyle harika bir ilaç

Özetle Botox:

Alın bölgesindeki ve gözlerin yanlarında ki (kaz ayakları) kırışıklıklarının temel sebebi derinin altındaki kasın hareketleridir Botox bu kasların üç ay ile altı ay arasında sinirlerden uyarı almasını engelleyerek hareketlerini azaltır Bu da kırışmayı ortadan kaldırır Botox yapılan bir alın daha düz, kırışıksız gözükür Kaşlar daha az hareket eder ve kaş çatmak zorlaşır Üçüncü aydan sonra bu etki azalır ve kaslar altıncı aya doğru yavaş yavaş eski hareketlerine dönerler

Botox yapılan yerdeki ter bezleri de daha az çalışır Avuç içlerinde, ayaklarında, koltuk altlarında aşırı terlemesi olan insanlara da botox yapılarak bu şikâyetleri bir sene süresince azaltılabilir

Botoxun Kullanıldığı Yerler

En sık alın kırışıkları ve kaz ayakları Botox ile kaşlar bir miktar kaldırılabilir
Üst dudaktaki çok ince ve yüzeysel kırışıklılar (sigara izleri)

Bazı insanların burunlarının ucu gülerken ve konuşurken hareket eder Botox ile bu hareket engellenebilir

Terlemeye karşı olarak, el içleri, ayaklar, koltuk altları

Uygulama

Botox ince bir iğne ile yapılır Eneksiyon olduğu için evde bile uygulanabilir Ama yapan insanın mutlaka doktor olması lazım İşlem ince iğneler ile yapıldığı için çok az bir acı olabilir Ama ciddi bir ağrı beklemeyin Aynı gün normal hayatınıza dönebilirsiniz Yıkanmanızda, eğilmenizde bir kısıtlama yok İlaç etkisini ancak ikinci günde göstermeye başlar ve ancak onbeşinci günde maksimum etkiye ulaşır Yani biraz sabır

Dikkat Etmeniz Gerekenler:

1 Uygulamayı yapan en azından tıp doktoru olmalı Sakın bir güzellik uzmanına ya da kuaförünüze böyle bir ilaç yaptırmayın

2 Piyasada Çin malı botoxlar var Ruhsatsız ve tamamen kaçak olarak bavul ticareti ile satılıyor Bunların nasıl üretildiği, içlerinde ne olduğu belli değil Üzerlerinde hiçbir denetim yok Fiyatları da ucuz olduğu için maalesef birçok doktor bunları kullanıyor Doktorunuza size ne vereceğini sormaya utanmayın

Komplikasyonlar Ve Çıkabilecek Sorunlar:

Tek sorun yanlış uygulama olabilir Eğer verilmemesi gereken bir kasa botox verilirse göz kapağında düşüklük, yüzde asimetri gibi sorunlar ortaya çıkabilir İlacın bilinen bir yan etkisi yok Kullanılan dozlarda çok güvenli

İPUÇLARI:

•Doktorunuza güvenin ve size kaç ünite vereceğini sormayın Bunu zaten ilacın etkisini görünce anlayacaksınız

•Çin malı botox konusunda doktorunuz ile konuşun Maalesef sık kullanılıyor

•Genellikle ikinci haftanın sonunda bir kontrole gitmek ve gerekiyor ise bir rötuş yaptırmak gerekir

Kaynak: Bebek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com