Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünce, pozitif, stresi, önlüyor

Pozitif Düşünce Stresi Önlüyor

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pozitif Düşünce Stresi Önlüyor

Pozitif düşünce, stres, heyecan, kaygı, kendine güvensizlik ve sinirlilik gibi insan hayatını etkileyen olumsuzlukları ortadan kaldırıyor Anormal beyin dalgalarını sağlıklı beyin dalgalarıyla değiştirme tekniği olarak bilinen Neurofeedback sistemi sayesinde, öğrenciler özellikle Haziran ayında yapılacak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı öncesi heyecan ve stresle artık baş edebilecek
Türkiye´de ilk defa Tanı Eğitim, İletişim ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından uygulanan sistemle öğrenciler, başarılarını frenleyen iç engelleri tanıyarak onları ortadan kaldırabilecek, olumludüşünceyle bilgilerini en üst noktaya çıkararak başarıya daha çabuk ulaşabilecek
Neurofeedback uzmanı Kemal Pancar, yaptığı açıklamada, insan beyninin biyoelektriksel ve biyokimyasal bir yapıyla çalıştığını belirterek, beyin dalgalarının insan yaşantısına etkileri hakkında bilgi verdi
Pancar, beynin uyku anındaki dalga seviyesi olan delta dalgasının alt seviyeye çekilmesi gerektiğine işaret ederek, bilincin açıklığını temsil eden delta dalgasının yüksek tutulmasının bilginin ortaya çıkarılmasında önemli olduğunu vurguladı
Şimdiki zamanı kullanarak düşünceyi istenilen noktaya konsantre edebilmenin önemine değinen Pancar, şunları söyledi: (Ben başarıyorum), (Ben kazanıyorum) demek çok önemli Beynimize hangi komutu verirsek onu aynı şekilde geri alırız
Negatif şekilde bir komut verdiğimiz zaman duygu, düşünce ve davranışlarımız çok alt seviyeye iner Vücudumuzdaki elektrik yapısı da negatife indiği için düşünce yapımız alt seviyede olur Böylece başarı motivemizi de çok alta indirmiş oluruz
´Ben başarıyorum´ deyip beyin gücümüzü belli bir noktaya topladığımız an, yapamayacağımız hiçbir şey yoktur Genellikle imtihananında heyecanlanmadan bu komutu beyinlerine veren kişiler daha başarılı oluyorlar
Doğru nefes almak çok önemli
Neurofeedback Uzmanı Kemal Pancar, yanlış nefes alma nedeniyle beyine az oksijen gittiği için beynin tam olarak kullanılmadığına dikkat çekerek, doğru nefes almanın karından alınan nefes olduğunu söyledi
Beynin glikozla beslendiğine işaret eden Pancar, şunları söyledi: Dolayısıyla beynin yakıtı da glikoz oluyor Ancak, glikozu doğalşekerden almak gerekiyor Öğrencilere kuru kayısı, incir, çekirdekli üzümü tavsiye ediyoruz
Diğer çikolata tarzı yiyecekler bir anda kana karışır, hızlı çıkar ve çabuk şekilde de aşağıya iner Bu, antrenmansız bir kişiyi 100 metre koşturmaya benzer Yani öğrenciler sınav süresince ihtiyaçları olan enerjiye çikolatayla kavuşamazlar
Sınava girecek öğrencilere bu bilgiler ışığında tavsiyelerde bulunan Pancar, her şeyden önce beyine doğru komut verilmesini istedi Pancar, şöyle konuştu: Sınava girecek kişinin endişelenmemesi gerek Bunu, düşüncesinden silmeli Çünkü endişe duygusu bütün beyindeki biyokimyasal yapıyı değiştirir
Bu biyokimyasal yapının değişmesi stres hormonunu fazlalaştırır Stres hormonlarının fazlalaşması da diğer fiziksel hormonlarımızı olumsuz etkiler Mide ağrıları ve mide krampları ortaya çıkar Öğrenci, ´Ben üniversite sınavına giriyorum vebütün bilgiler beynimde´ diyerek beynine doğru komutu vermeli ve doğrunefes almalı
Hayatınızı olumlu yönde değiştirebilirsiniz
Tanı Eğitim, İletişim ve Danışmanlık´da psikolojik danışmanlık yapan Doktor Işın Akı da sistemin nasıl işlediği hakkında bilgi verdi Dr Akı, Neurofeedback aleti aracılığıyla baş derisine ve kulak memelerine yerleştirilen elektrotlar kullanılarak beyin dalga frekanslarının ölçüldüğünü söyledi
Daha sonra kişiyle görüşerek asıl sorunun ne olduğunun tespit edildiğini anlatan Dr Akı, bunun ardından çözüme yönelik bir tedavi sürecinin geliştirildiğini kaydetti
Dr Akı, düşünce gücüyle olumlu beyin dalgasının artırıldığını belirterek, sakin ve mutlu halin tüm beyin loblarını etkileyerek beyini en uygun öğrenme haline soktuğunu bildirdi Dr Akı, şunları kaydetti:
Bir insan 14 yaşına kadar 48 bin tane olumsuz ileti alır Dolayısıyla öncelikle, kişinin temel sorununun nereden kaynaklandığınıbulmak gerekiyor Bazı insanlar ´Ben başaramıyorum´ veya ´ben şanssızım´ gibi inanışlara yönelmiştir Bunun ortadan kaldırılması önemli
İnsan hayatındaki değerlerin önemine de işaret eden Dr Akı, Örneğin ders çalışan, sınava girecek bir öğrenci için mutluluk değil, başarı ve cesaret birinci derecede değer olmalıdır diye konuştu Dr Akı, uygulamanın 1,5 saatlik seanslar halinde yapıldığını ve kişiye göre tedavinin 10 seansa kadar çıkabildiğini bildirdi
Dr Akı, bu yöntemden sadece sınav stresi altındaki öğrencilerin değil, kilolarıyla başedemeyenlerin, iş bulamayanların, kayınvalidesiyle anlaşamayanların, aşk acısı çekenlerin, yeteneğini geliştirmek isteyenlerin de yararlanabileceğini söyledi
Kaynak: Hekimce

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com