|
|
Konu Araçları |
2007, artış, gözlemlerindeki, ufo, yoğun, yılı |
2007 Yılı Ufo Gözlemlerindeki Yoğun Artış 2 |
07-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
2007 Yılı Ufo Gözlemlerindeki Yoğun Artış 2From: CONTINENTAL TRADING Sent: Perşembe 12 Temmuz 2007 18:52 Subject: UFO İyi günler İsmim HNezihi Oğul 50 yaşında yüksek endüstri mühendisiyim Çarşamba akşamı ( 11707) Erenköydeki evimizin balkonunda annemle otururken saat 21 50 civarında, gökte Pendik istikametinden Marmara Denizi açıklarına doğru hareket eden , kırmızı-turuncu renkte ışık saçan noktalar gördükİlk etapta 10-12 adet olan bu cisimler yavaş-yavaş Marmara açıklarına doğru gözden kayboldularGörüntüleri çok nettiYarım saat içinde aralıklı olarak bu cisimlerden 10 tanesi daha aynı yönde hareketle gözden kayboldularEn son anda çağırdığım karşı komşumuzda bu olaya şahit oldu Dijital fotoğraf makinası ile çektiğim görüntüler de kalitesiz olsada kırmızı ışıklar görülebiliniyor Çok heyecanlandım ve bu olayı sizinle paylaşmak istedim Nezihi Oğul Sent: Perşembe 12 Temmuz 2007 12:25 Subject: Suadiye sahil yolu--Işık Kümesi Merhaba, Dün akşam suadiye – fenerbahçe civarında arkadaşımla otururken bir anda karşı tarafta adalar bölgesinde gökyüzünde parlak bir ışık gördük, son derece parlak sarı bir ışık Önce uçak olabileceğini düşündüm ama uçak gibi belirli –sabit ve hızlı bir rotada ilerlemiyordu Daha sonra bir anda sayıları arttı eğer yanlış saymadıysak 27 tane idi Aralarında bir düzen yoktu, farklı yerlerde belirli bir sıra izlemeden hareket ediyorlardı Tabi bu konularda uzman değiliz ama bir anda o kadar çok ışık – araç her ne ise onları bir arada görünce korktuğumu hissettim Yaklaşık 10 dk kadar son derece net görebildik, belki uzak oldukları için öyle hissettik ama çok yavaş hareket ediyorlardı Bir süre sonra yok oldular eve girer girmez bilgisayarın başına oturup haber sitelerine baktım böylesine inanılmaz birşey ile ilgili mutlaka bir haber olabileceğini düşünüyordum, emindim Ama inanılmaz bir şekilde hiçbiryerde haber yoktugöktaşı bile olsa biryerde bir haber olur değil mi? Sadece ben görmüş olsam hayal gördüm sanabilirdim Ama belki 30-40 kişi gördük bunuinsanlar havaya bakakaldı belki sizlerin duyduğu birşeyler vardır diye düşünüyorum? Sevgiler Umut Sent: Perşembe 12 Temmuz 2007 10:37 Subject: erenköy-ufo İyi günler, 11 temmuz gecesi 22:00 sıralarında balkona çıktığımızda 20-25 tane kavuniçi-kırmızı arası renge sahip cısmınlerin toplu bir şekilde kendi aralarında bağımsız hareket ederek üzerimize doğru geldiğini gözlemledikIşıklı cisimler dragos civarından hafifçe yükselerek evimin hizasında yani erenköy civarında sönerek kayboldularSankı bir istila gibiydi herkes balkonlara cıktı kımse gorduklerıne ınanamadı Cisimler kesınlıkle bı ucak yada baska bısey degıldıHatta aynı anda ucan bır ucakta gözlemledıkKesınlıkle o ucagın pılotu ve yolcuları bu cısımlerı gormusturBaska gören var mı bılmıyorum Malesef fotograf yada vıdeo cekemedık SaygılarSelim Salihoğlu From: Sent: Pazar 15 Temmuz 2007 11:54 To: Subject: ufo Merhaba 9 Temmuz gecesi Haydarpaşa-Gebze hattında seyahat ederken uçan kırmızı cisimleri gördüğünü söyleyen sayın Sercan Beyin olayı benim 1 temmuz gecesi Kınalıada'dan gördüğüm olayla renginden hareket edişine,görülen mevkiiye vede sayısına kadar hemen hemen aynı özellikler taşımaktadır! Son 2 ayda istanbul ve Antalya başta olmak üzere ülkemizde bu hareketlenmenin artması çok garip… Evimdeki bazı elektrikli cihazlar çalışırken bazı geçici arızalar göstermeye başladılarMesela cd çalar kendi kendine bazen çalışamıyorken ,tv (2 kumanda var) digital yayından düz elde olmadığı zamanlarda değişiyor veya kanal değişiyorAcaba son zamanlarda adalarda görüldüğü iddia edilen tanımlayamayan uçan cisimlerin(ufo) yaymış olacağı manyetik enerjinin etkisinden kaynaklanabilir mi? Saygılarımla Birol Samanoğlu From: Sent: Cuma 13 Temmuz 2007 12:41 To: Subject: IHBAR: BOSTANCI’DAN ADALAR ÜZERİNDE UFO’LAR Merhabalar, 08 Temmuz 2007 Pazar günü Bostancı "Beer's" da otururken saat 20:00 sularında tek bir kırmızımsı kavuniçi ve görüş mesafemize göre ceviz büyüklüğünde ışık gördük fakat o sırada konu karıştı ve o olayı unuttuk 1,5- 2 saat kadar sonra arkadaş grubumuz sohbete dalmışken birden etrafımızdaki tüm masaların havaya bakarak ayaklandığını farkedince kafamızı gökyüzüne kaldırdık ve kümeler halinde Küçükyalı tarafından gelen (10-15lik gruplar) 35-40 tane kavuniçi renklerinde ceviz büyüklüğünde ışıklar gördük Bazıları iç içe geçiyor sanki gösteri yapıyordu Çok yüksekten uçmuyorlardı Aynı esnada ayrıca gökyüzünde seyir halinde olan uçak da vardı Saylarının o kadar fazla olmasına rağmen herhangi bir gürültüleri yoktu ADALAR üzerinde belli bir yerde her biri teker teker yükselmeye başlıyor ve bir noktaya eriştiklerinde birden yok oluyorlardı Bu olayı o gün bostancı "beer's" bahçesinde oturan herkes ve ayrıca bostancı sahilde bulunan insanların büyük bir kısmı seyretti ve ve tanıklık etti İki gün önce, çarşamba günü, arkadaşımın anne ve babası yine BOSTANCI sahilde yürüyüş yaparken bizim onlara anlattığımız bu olayın aynısına şahit olduklarını anlattılar Arkadaşımın babası 62 yaşında, o güne kadar bu tip olaylara inanmayan bir bey olmasına rağmen bu ışıkların kesinlikle dünyaya ait olamayacağı konusunda şuanda bizlerle hemfikirdir Tek üzüntüm o gün yanımda kamera olmaması Selam ve Saygılar, Neslihan Bayram From: Sent: Perşembe 12 Temmuz 2007 09:49 To: Subject: Dün akşam gökteki cisimler Selam, uzay cismi iseler de çok garip olduğuna inanabileceğim cisimler vardı dün Bostancı ve Bağdat caddesi üzerinde, gayet yavaş, salına salına geziyorlardı havada, içinde ateş yanıyor izlenimi veren yuvarlak ışık saçan cisimlerdi en az 35-40 tane görmüşümdür ve bunu en az 100 kişi görmüştür Ama gazetede böyle bir haber yok, size gelen bir haber var mı?? iyi çalışmalar Tanşıl Urcan From: Sent: Salı 10 Temmuz 2007 15:38 To: Subject: BİR CİSİM GÖRDÜM Merhabalar, Uzun zaman sitenizle ve benzer konularla uğraşamadım Haziran ayında tekrar bazı siteleri açmaya başladım Gerçekten de 070707 ya da 080707 gecesi de olabilir , sarı ışıklı bir cisim Kınalı ada civarında görünüyordu Gözlemlediğim konum İçerenköyde ki apartman dairemiz yani Kınalı adanın tam karşısına kalıyordu Cisim gökyüzünde görünmesine karşın denize yakın bir şekilde 10 dakika kadar hareketsiz askıda kaldı Yıldıza göre daha parlak ve büyüktü Sarı ışık yayıyorduUçak veya benzeri bir şey değildi 10 dakika gözlemeledikten sonra 20 dakika ara verip tekrar baktım kaybolmuştu Haberleri araştırmaya başladım ve sitenizde son aylarda Türkiye'de görünenleri okuyunca oldukça heyecanlandım Gene de bunu bilgileri olmasa da birileriyle paylaşmak istedim Teşekkürler ilginize Türkay DUMAN From: Sent: Pazartesi 09 Temmuz 2007 00:04 To: Subject: şoktayım bugun trenle haydarpasadan gebze yönüne doğru giderken 8 10 tane biribrine cok yakın kızıl ışıklar gödükbazı ufo görüntüleriye gördüklerimle aynıydıbiribirlerine yaklasıp ayrılıyorlardı bir müddet sonra baya acıldılar we bazılarının ışıkları söndüsonra baya uzaklastılar ve hepsi kayboldu tarih 8 temmuz 2007 saat 11 30 la 12 arasılütfen bunu kaydetmiş olan birileri olsntv ye cıkmasını istyorum Teşekkürler Sercan Sancılı From: Sent: Pazartesi 09 Temmuz 2007 01:30 To: Subject: Istanbul Adalar Merhaba, Bu aksam 08/07/2007 saat gece 12 civari Istanbul Adalar tarafinda bazı cisim ihbarlari aldiniz mi? Saygilar Serkan Onur From: birol samanoğlu Sent: Çarşamba 04 Temmuz 2007 12:57 To: Subject: istanbul semalarında uçan garip cisimler Merhaba sayın yetkililer… Sizlerle telefonla yapmış olduğum görüntüde olduğu gibi 3 haziran 07 taksim meydanında ve 1 temmuz 07 de Pendik Güzelyalı-Büyükada arasında 2 kez 1 den fazla topluca uçan garip cisimlerle karşılaştığımı belirtmek isterim 1, olayda 3 haziran gecesi taksimde yanımda kızkardeşim ve bir akrabam daha olmak üzere pazar akşamı 21,55 de akm yanındaki otoparka doğru yürürken 15-20 adet koyu sarı renkde 3-4 erli şekilde uçan ses seda çıkarmaksızın çamlıca istikametinden gelerek meydanın üzerinden marmara denizi istikametine doğru (3-4 cisim grup gibi gidiyor ama kimisi daha hızlı uçuyordu) hareket eden cisimleri farkedip yanımdakileri uyardım ve telefonumla çekime koyuldum o esnada benim gibi 3-4 kişi daha kayıt ettiler ama ben eve gelince birde baktım ki görüntü silinmiş!çok şaşırdımacaba diğer kaydedenlerdede aynısı oldu mu?Yaklaşık 30-40 saniye sürmüştü ve uçaktan hayli hızlı uçuyorlardı üstelik havada karanlıktı!Biz arabamızı garajdan alırken dolmuş şoförlerininde aralarında onlar uzaylı dediğini duydum ve gördüklerimizin gerçek olduğunu anlamış oldukBen zaten evrende başka gezegen ve boyutlarda hayatın olduğuna ve bunun gerçekliğine hem bilimsel hemde bir yaradanın emri olarak dünyaya verilen semavi dinlerin birinin mensubu olarak inanıyorum! Aksini düşünmek yaratıcıyı yani Allah'ı kısıtlamak olur diye düşünüyorum ki bu imkansızdır!! 2, olay ise 3 gece evvel 1 temmuz gecesi gene pazar akşamı bu kez 22,05 de hemen hemen yakın zamanlar Kınalıada daki evimizin balkonunda evin kablosuz telefonuyla 1 arkadaşımla konuşurken Pendik-Büyükada istikametinden yani adamızda yaklaşık 8-11 km uzaklıkta bu kez 10-12 adet koyu kırmızı ışık yayan uçan cisimleri farkettimOk gibi yaydan çıkıp hedefe varır gibi kavisli hareket ediyorlardı ve hemende kayboluyorlardıUçaktan farklı uçuyorlardı ve sinyal lambasıda gürültüde yoktu,evimizden sabiha gökçen e inen uçaklarda izliyorum hep sinyal lambası yanıp sönerhemen içeri girip cebimin kamerasını açıp bir foto yakaladımonu size 2 mailde yollayacağımBu ise 15-20 saniye sürmedi ama kuvvetli ışık yayıyorlardı ve heriki olaydada cisimler yuvarlak ile elips biçimindeydi4 hafta arayla 2 kez aynı tür olay ve aynı saatlerde olayları görmem acaba planlanmış birşeymiydi? Kim bilebiir?! Bu arada ben Birol Samanoğlu:35 yaşındayım, kapalıçarşı'da kuyumculum işiyle ilgileniyorum Astroloji, psikoloji (ruhsal ve kişisel gelişim üzerine) ve astronomi ve parapsikoloji üzerine kitapları okumayı severim ve yıllardan beridir tv ve yazılı basından haberlerinizi konularınızı ilgi ve hayranlıkla izliyorum Saygılarımla Birol Samanoğlu From: adnan oruc Sent: Perşembe 12 Temmuz 2007 20:44 To: Subject: Bostancı civarı gökyüzündeki cisimler Merhaba, 08 Temmuz 2007 Pazar günü, gece 2300'dan sonra Bostancı Sahil yolu Küçükyalı tarafında deniz kenarında bulunduğumuz sırada Pendik-Kartal yönünden önce 2'li guruplar halinde, daha sonra çoklu guruplara dönüşen turuncu renkli cisimlerüzerimizden yükselerek Adalar yönünden kayboldularÖnce Sabiha Gökçen Halanı' ndan kalkan uçak zannettik, ancak değildiBaşka bir mesajda gördüğüm gibi aynı anda gökyüzünde bir uçak ta vardı Saygılar, AOruç From: Ercan Bizsel Sent: Pazar 15 Temmuz 2007 17:06 To: Subject: ATEŞ TOPU GİBİYDİLER 23 Haziran gecesi saat 22:30-23:00 sularında annemin Ortaköy'deki evinin balkonunda ateş topuna benzeyen cisimlerin geçiş törenini izledik ben içeride olduğum ve sonradan çağırıldığım halde 20 civarında cismin bir geçit töreniymiş gibi geçtiklerini gördük uzaklıkları çok fazla değildi, yükselmekte olan bir uçağınki kadardı güney batı yönünden kuzey doğu yönüne doğru bir rotada gidiyorlardı renkleri de turuncu, kırmızı, tonlarından oluşuyordu annem onları büyük kırmızı yıldızlar gibi tanımlıyor genellikle dörtlü üçlü bazen de ikili ve tekli olarak sırayla geçiyorlardı kafasını yukarı kaldıran herkesin rahatlıkla görebileceği gibiydiler bu olaydan yarım saat kadar önce de TRT2'nin (Ulus semtinde) bulunduğu tepenin ardından 3 tane kadar ışıklı cismin aşağıdan yukarı fırlatılmış gibi hareket ettiğini görmüş ve aşağıdan atılan birşey olduğunu düşünmüştük babam ertesi gün başka kişilerinde bu görütülere şahit olduğunu duymuş bütün bunların dışında en ilginç olanı ise bu ışıklı cisimlerin bazılarının, herbiri aşağı ters olarak düşmekte olan alışveriş poşetlerine benzeyen duman gibi cisimler bırakmalarıydı bunlardan da defalarca gördük ki zaten annemin olayı ilk olarak farketmesi bu cisimlerden birini görüp nereden geliyor bunlar diye yukarı bakmasıyla başlamış yalnız annem bu cisimlerin aşağı bıraktıkları torbalardan (biz onlara öyle isim verdik) sonra kaybolduklarını gözlemlemiş ben ise birkaçını bir hat boyu ilerledikten sonra aniden yükselerek puslu bir yıldız boyutunda görebildiğim kadar takip etmeye çalıştım belki ikimizin gördüğüde oldu, bazıları kaybolup bazıları yola devam ettiler olaya dört kişi tanık olduk; annem,babam,eşim ve ben maalesef yanımızda herhangi bir kayıt cihazıda yoktu basında olayla ilgili bir haber aradık ama onu da bulamadık oysa olay o kadar açık ve net gerçekleşmiştiki hiç kimse görmese cumartesi gecesi açık eğlence yerlerini dolduran herkes görmüştür diye düşünmüştük paylaşmak istedim sevgi ve saygılarımla, Şebnem- Ercan Bizsel Kavi Bilgisayar LtdSti From: Mehmet Alp Sent: Perşembe 12 Temmuz 2007 12:10 To: Subject: Antalya - UFO Görüntüleri Sayın , Telefon görüşmemizde de anlattığım gibi; 31 Mayıs gecesi saat 22:50 civarı komşumuz telefon ile aradı ve gökyüzünde garip bazı cisimlerin olduğunu, terastan bizim de bakmamızı istedi Bunun üzerine eşimle birlikte hemen terasa çıkıp izlemeye başladık Sayılarını şu ana net olarak hatırlayamadığım (çünkü kamera görüntüleri yanımda değil) ama 3-4 tane kırmızı – turuncu renkli cisimler gördük Fen bilgisi öğretmeni olan eşim önce takımyıldız olabileceğini söyledi Ama daha sona cisimlerin hareket ettiğini fark ettik Ben hemen kamera ve teleskopu getirdim Uzun süre kamera çekimi yapmama rağmen, teleskop ile cisimleri yakalayamadım Kamera çekimi yaparken sadece cisimleri değil, Antalya silueti ile birlikte, o anda geçen uçakları, yakın çevreyi ve ayı kesintisiz olarak aldım Bunu yapmamın sebebi, böyle bir şeye insanların inanması (31 Mayıs’tan önce benim de inanmadığım gibi) oldukça güç Cisimlerden bazıları Konyaaltına göre doğu yönünde olan havaalanı istikametindeydi Birkaç tanesi ise tam üzerimizdeydi Doğu yönünde olanlar yavaş bir şekilde diğerlerine doğru yaklaştı Bir süre sağa sola doğru yavaş hareketler ile ilerlediler Tahmini 10 dakika süre ile bu şekilde hareketsiz veya yavaş hareketli olarak görüldükten sonra kayboldular Bulundukları yükseklikleri tahin etmek güç olmakla birlikte, uçak yükseklikleri ile kıyasladığımız zaman (uçaklar Antalya havalimanına inmek için evimin üzerinden güney istikametine doğru yaklaşık 800 – 1000 metre yükseklikten geçerek denizin üzerinden sorti yapıp piste inerler) 2000 - 2500 metre kadar yüksekte olduğunu söyleyebilirim Daha sonra aynı gece İHA ve DHA ‘yı arayıp olayı anlattım ve isterlerse görüntüleri gönderebileceğimi söyledim Maalesef iki haber ajansı da alaycı tavırlar ile ilgilenmediler Bunun üzerine bir daha pek kimseye bahsetmedim 11 Temmuz (Dün) tarihli Hürriyet gazetesinde benzer bir başka olayı okuyunca yalnız olmadığımı anladım Görüntüleri size derhal ulaştıracağım Teşekkürler İyi çalışmalar Mehmet ALP From: Levent Demir Sent: Salı 24 Temmuz 2007 13:13 subject: 11 Haziran 2007 Antalya semalarında ufolar Merhabalar, Antalya semalarında ufolar haber-analizinizi okudum Aynı gece saat 2335 sularında 8 yaşındaki oğlum heyecanla geldi ve gökyüzünde kırmızı ışıklı cisimlerin olduğunu söyledi Heman balkona fırladım ve (evim Siteler mahallesinde) Belek istikametinde önde 3 adet daha arkada 3 ve en sonda 1 tane olmak üzere 7 adet ışıklı cismi gördüm Amatör dijital kameram ile görüntülerini yakalamaya çalıştım Bunlardan en netini mailim ekinde gönderiyorum Fotograf büyütüldüğünde ortakinin kırmızı diğer iki yandaki cismin yeşil ışıklı olduğu net bi şekilde görülüyor Bu cisimler havaalanı üzerinden sonra konyaaltı semalarında aynı noktada olmak üzere sırayla gözden kayboldular İlginç olanı öndekiler yavaş seyrederken arkadakilerin onlara yetişmek üzere daha hızlı olmaları ve yetiştikleri anda da art arda gözden kaybolmalarıydı Çalışmalarınızda başarılar dilerim Levent Demir From: selda sahinler Sent: Pazar 29 Temmuz 2007 05:41 İyi günler, 25 Mayıs 2007 tarihinde Antalya Tekirova’da bir otelde tatildeydik25 mayıs gecesi saat 2300 sıralarında otelde dışarıda erkek arkadaşımla birlikte yemek yerken gökyüzünde parlak turuncu renkte,gökyüzünde hızla seyreden bir cisim gördükbu cisim bir uçaktan çok hızlı bir şekilde hareket ediyordugökyüzünde hızla yükseldikten sonra birkaç dakika aynı yerde sabit bir şekilde durdu…hatta o sırada cismin fotoğrafını da çekebildim…birkaç dakika gökyüzünde aynı noktada sabit kaldıktan sonra gökyüzünde gitgide küçüldü küçüldü ve bir nokta haline geldi ve yok oldu…yıldız kayması şeklinde değil,hani giden bir ışığın arkasından bakarsınız da küçülür küçülür nokta haline gelir ya…işte öyle yok oldu gittio sıralarda gazeteleri takip ettim ama bu konuda hiçbir haber görmeyince yakın çevremden başka kimseye bahsetmedim ama şimdi birkaç gün önce basında çıkan haberleri görünce ben de bunu sizlerle paylaşmak istedim Teşekkürler… ANKARA'DA ANITKABİR ÜZERİNDE2 UFO (15 Mayıs 2007) Sayın Yetkililer Bu akşam kanal D'de Şehrazatı seyretmeye hazırlanırken (15 Mayıs 2007 ) saat 21:45 sularında eşim penceremizden yabancı parlayan bir cisim gördüğünü söyledi Evimiz Ankara Çankayada Atakuleye yakın bir yerde, Çankaya sırtlarından Anıtkabir, GATA, Sıhhiye, Kavaklıdere manzaralı bir konumda Tam konumumuz: 39 derece 53 dakika 2313 saniye Kuzey paraleli ve 32 51 0810 Doğu meridyeni üzerindeyiz… Yabancı cisimler ise bu lokasyondan Kuzeybatı istikametine doğru yer almakta idiler Bir numaralı cisim çok uzun süre, yüksek bir konumda idi, aşağı yukarı yarım saat orada kaldı Uydu olduğuna kanaat getirip sürekli gözetlemedik ve UFO olduğunu tahmin ettiğimiz 2 numaralı cismin uzaklaşıp kaybolmasından belki yarım saat sonra kayboldu 2 Numaralı cisim (UFO?) ufki olarak daha alçakta ve sanki Anıkabirin üzerinde asılı olarak duruyordu Biz gördükten birkaç dakika sonra garip hareketler yapmaya başladı Parlak cisme (1 numara) ilk baktığımda Uydu olduğunu tahmin ettim ancak kısa bir süre içinde 2 adet daha parlayan cisim belirdiBu arada eşim Video kamerayı getirdi ve cisimleri ( Özellikle 2 numarayı) görüntülemeye başladık Cisimlerden en sağda olanı ( 2 numara) sanki kendi etrafında dönüyor ve değişik ışıklar saçıyor izlenimi verdi ve kamera kayıtına alındı Bilahare sağ tarafa doğru ( Kuzeydoğudan Kuzey istikametine) doğru sıçramalı garip hareketlerle ve çok hızlı bir şekilde hareket etmeye başladı Aynı düzlemde , Esenboğaya iniş yapmakta olan uçakların hareket hızlarını bildiğimden, bu cismin hızını çok fazla olarak algıladım Her bir sıçrama hareketi uçaklardan 20 kat daha hızlı idi Kamerayı cisme zumladığım zamanki görüntüler dönüş yaparkenki (spinning) hareketi ve çıkardığı değişik ışıkları göstermekte, ancak etrafta sabit bir cisim olmadığı için hızı belli etmemekte Wideangle çekiminde ise Ankaradaki evlerin ışıkları sayesinde cismin hareketi biraz belli olmakta Bilgilerinize sunulur, Saygılarımla, Barbaros AKAMAÇ Makine Mühendisi From: Uğur KOVANCI Sent: Çarşamba 11 Temmuz 2007 11:33 To: Subject: Anıtkabir Üstünde Ufo Anıtkabir üstünde görülen Ufoyu ben ve eşim balkonda otururken çok net bir şekilde gördük Sarı renkli ve küreseldi Yaklaşık mesafemiz eğer tam Anıtkabir üstündeyse 6-7 km Zaman zaman duruyor zaman kısa manevralar yapıyordu Uçak ve helikopter hareketlerine benzer hareketler yapmıyordu Olayı arkadaş gayet net anlatmış hepsine bizde tanık olduk Bizde arkadaşın oturduğu bölgeye yakın sempte Öveçler de oturuyoruz ve evimizin balkonu Anıtkabirin tam karşıdan çok net görüyor Videomuz var bundan sonra daha temkinli olacağız ve çekime almaya çalışacağız Yayınlarınızı takip ediyoruz Selamlar ve iyi çalışmalar Uğur KOVANCI / ANKARA’DA UFO Gözlemi - 24 Haziran 2007 From: FGÜLNAR ÜNLÜ Sent: Salı 26 Haziran 2007 17:58 To: Subject: Ankara’da_UFO Sayın yetkililer, 24 Haziran gecesi saat 23:00 civarı Ankara Çayyolu Yaşamkent tarafında balkonda otururken parlak bir sey eşimin dikkatini çekti Öncelikle uydu zannettik çünkü havada asili duruyordu ama o istikamette uydu olduğu daha önce dikkatimizi çekmemişti en azindan o an oyle dusunduk, zaten bir uydu için de fazla alçaktaydi Bir sure baktiktan sonra o parlak ışık iyice parladi ve Etimesgut tarafina dogru hareket etmeye basladi, gittikçe uzaklaştı ama ışıkları yanip sonuyordu, hem alt tarafinda hem ust tarafinda işiklar yaniyordu Ne yazik ki fotoğraf veya videosunu cekemedik Size bildirilen olaylarla benzerligi oldugunu dusunuyorum Teşekkürler, iyi çalışmalar… Gül Ünlü UFO'LAR TÜRKİYE'DE CİRİT ATIYOR From: ersin eser Sent: Salı 24 Temmuz 2007 16:38 To: Subject: Selamlar 21 temmuz gecesi saat 23:00 veya 23:15 sularında Bodrum Güllük de 7 veya 8 tane objeyi aynı anda gördüm alt alta dizilmiş ve paralel bir biçimde yol alıyorlardı umarın filme alan olmuştur kolay gelsin Ersin Eser BODRUM'DA RESMI ÇEKILEN ISIKLI CISIM From: Umran Altinanit Sent: Monday, July 16, 2007 1:47 PM To: Subject: ufo resmi Iyi günler, Ufolara inanan ve ilgi duyan biriyimZaman zaman gökyüzünde degisik cisimlergördüm,ancak 14 temmuz cumartesi aksami izledigim digerlerine görefarkliydiBodrum Mazi köyü sahilinde isiksiz bir ortamda oturuyordukYildizlar net olarak görülüyorduBir ara ege denizi üzerine rastlayan kisimda gökyüzünde kirmizi bir alev topu belirdiBes saniye kadar hareketsiz kaldiktan sonra doguya dogru yavas bir sekilde on saniye kadar seyrettiDaha sonra sönük bir yildiz görünümünde birkaç saniye içinde güneye dogru hizla kaybolduSaskinlikla resmini çekebildimSitenizde yayinlanan resimlerdeki kirmizi isikli sekillerle ayni benzerlikteResmi size gönderiyorum Inanan bir kisi olarak çalismalarinizda basarilar dilerim Saygilarimla, Umran Altinanit FETHIYE'DE FILME ALINAN UFO'LAR From: yasemin yenigül Sent: Monday, July 16, 2007 11:37 AM Subject: Dun gece Fethiye'de15 Temmuz 2007 Dun gece 15 Temmuz 2007 Fethiye'de, 22 civarlarinda balkonda otururken karsida birden beliren turuncu isik dikkatimi cektiIlk once ucak oldugunu dusundugum bu isik gittikce yaklasmaya,buyumeye,isigi cok parlak ve guclu bir hale gelmeye basladi Hizla gelen cisim aniden durdu,havada asili kaldiBu arada ablama seslendim,sonrasini saskinlikla beraber izlemeye basladikBu asili kalma yaklasik iki dakika surduSonra aniden baska bir yone yoneldi bir sure hizla hareket etti,isiklari zayifladi ve ortadan kayboldu Biz bunun saskinligini yasarken,heyecanla ''bu neydi'' konusmasini yaparken ,yaklasik bes dakika sonra ayni yerden ayni turuncu isik tekrar belirdiSaskinliktan kurtulup belgelemeyi aklimiza getirebildikCep telefonu ile video ve dijital kamera ile fotograf goruntulerini aldikYasananin tamami ayni idiIsik birden beliriyor,hizla hareket ediyor,yaklastikca turuncu-kizil isik daha parlak ,guclu br hale geliyor,buyuyor,hareketi birden durdurup asili kaliyor,hizla manevra yapiyor ve bir oncekinin ortadan kayboldugu yerde bu cisimde ortadan kayboluyordu Ben ablam ve yegenim varliklarina dusunce bazinda inandigimiz cisimleri,gozlerimizle gormenin saskinligini,heyecaninin,keyfini yasarken yaklasik on dakika sonra,ayni yerde bu sefer iki cisim yanyana belirince artik saskinligi atmis amator ufo gozlemcileri olarak bu goruntuleride kaydettikBu iki cisim digerlerinden daha yakinimiza gelmislerdiCevrelerindeki isiklar ,cismin sekli daha net seciliyordu,poz verircesine karsimizda duruyorlardiUyumla hareket diyorlar,ayni zamanda ayni manevralari yapiyorlardiDigerleri gibi ayni yerde isiklari zayifladi ve gozden kayboldularBu olay iki defa daha tekrar etti Cektigimiz kameragoruntulerini ve fotograflari sizinle memnuniyetle paylasabiliriz Iyi calismalar Yasemin-Funda-Fulya ZONGULDAK'TA UFO FILOSU UFO FILOSU From: rumuz Cplusk Merhaba bir kac hafta once akrabalarimi ziyaret dolayisiyla zonguldak'a gittim4-7 temmuz 2007 arasi ise Zonguldak uzerindeki (merkez) ufolari farkettimsayilari inanilmaz derecede fazla en az 20 tane gordumgeceleri yildiz gibi konumlaniyorlardu ancak cok dikkatli bakilinca ufo olmadiklari anlasiliyordu saga-sola / yukari-asagi seri hareketler yapiyorlardigeceleri denizin uzerinde dolasan en az 5-6 tane oluyordubir gece iki tanesi sahilin kenarina kadar geldi neredeyse karaya cikacaklardibu iki tanesi sabah 530 a kadar denizin uzerinde kaldi sabah olunca onlari net olarak gozledim suyun bir kac metre ustunde duruyorlardi golgelerini bile rahatlikla gordumsehirdeki baska hic kimsenin ufolari farketmemesi ise inanilmaz bir olaydi sadece benim "bak surda ufo var" diye gosterdiklerim dikkatli bakinca ufolari gordulerfotograf cekemedim cunku maalesef fotografli cep telefonu yoktu ve evdeki fotograf makinasinin filmi bitmistiyalniz ufolarin sayisini cok cok fazlaydi sanki sehir istilaya ugramis gibiydibazen yildiz kumelerinin seklini aliyorlarbazen isiklarini acip buyuk hizlarla ilerliyorlar bu arada zonguldak'ta daha once akrabalarim ve pek cok arkadasim defalarca ufo gozlemledilerhatta halam bir keresinde ucan dairenin uzerindeki ucgen / eskenar dortgen gibi sekillere kadar gordugunu soylemisti Iyi calismalar, saygilar Cansin Karaoglu IZMIR'DE ISIKLI CISIMLER From: hakan özcan Sent: Cuma 13 Temmuz 2007 22:13 Subject: ufo gözlemi Sn 11072007 tarihinde esimin 6 yasindaki oglumla yasadigi bir gözlemden bahsetmek istiyorum 11072007 saat: 23:00 / 23:30 siralari esim oglumagökyüzünde kusursuz bir yildiz kümesi gösteriyor 2 dakika içinde bu yildiz kümesi zannettigimiz fakat hareket eden isik saçan cisimler, durduklari yerden saga çok hizla hareket ediyor ve gözden kayboluyorlardi Cisimlerin tanimi söyle: kusursuz bir eskenar üçgen olusturmus isiklarin tam ortasinda çok daha büyük büyük bir isik vardi Olayin görüldügü yer: Izmir / Çigli, Hava: açik ve belirsiz yildizlarin oldugu fakat o cismin isiklarinin daha parlak oldugu Hakan ÖZCAN / IZMIR BODRUM 16 Haziran 2007 From: Ozlem Sent: Pazartesi 18 Haziran 2007 16:30 To: Subject: UFO ihbarı Merhaba, Geçtiğimiz cumartesi gecesi (16 Haziran 2007) 2230/2300 arasi Bodrum/Yalikavak koyunda tam yarim saat boyunca havada asili kalan, üzeri mavi/yeşil arasi, ortasi kırmızı ve altindan ahtapot kolu gibi renkli ışıklar saçan bir cisim gördüm Birlikte olduğum iki arkadaşımla ufo ları gozlemledik Cep telefonuyla çektiğimiz resimlerde hiç bir şey belli olmadığı için yazılı ifademle ancak bilgi verebiliyorum Gördüğümüz cismin meteoroloji uydusu olduğunu zannetmiyoruz, sanırım bu kadar çok sabit kalmıyorlar ve rengarenk ışık saçmıyorlar Daha çok deniz anası gibi görünüyordu Bir arkadaşım eğer gerçekten Ufo ise birden yok olmasını istiyorum dedi Ve hemen cevabını aldı Cisim yok oldu Sanırım 2-3 dk sonra sabit kırmızı ve daha küçük bir ışık olarak geri geldi sonra yine deniz anası formuna geri döndü ve ardından gitti Gördüğümüz UFO dan başka bir şey olabilir mi merak ediyoruz Bilgilendirirseniz seviniriz Teşekkürler Özlem Yaşayanlar ORDU 20 Haziran 2007 From: Gamze Şahin Sent: Çarşamba 20 Haziran 2007 00:35 To: Subject: UFO Gözlemi Merhaba ben Ordu ' dan Gamze Şahin bugun İlçesi olan Ünye 'ye dönerken disk şeklinde UFO aracı gördum O kadar hızlıydı ki anında durup gerı döndüğümüzde tekrar göremedık Fakat bulunduğu yerde eski Yasonlara ait kazı çalışması yapılan yer olduğuydu Gözlerime inanamadım!!!Bu konuda kımseyı ikna edemedimLüften bu konuda yardımcı olun Herhangi bir resim çekemedim İyi çalışmalar… Gamze Şahin AMASYA - MERZİFON 18 Haziran 2007 Konu: AmasyaMerzifon'da garip cisimler Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2007 Saat 18:26 merhaba arkadaşlar,kaç gündür ufo takibindeyim evimizin balkonundan bakarken kaç gündür aynı yerlerde seyir eden garip cisimleri fark ettim 100 metre uzaklıktaki bir evin çatısı üzerinde ışıklı cisimler vardı 2 tanelerdi gezinip duruyorlardı orada büyüyüp küçülüyolar sanki gezinip etrafı inceliyolar biraz yukarısında radar ışıkları var sanırım oraları şeçmelerinin nedeni kendilerini radar ışıklarıyla kamofile etmekdün akşam görüntülerini çektimtakipteyim şu anda çünkü hergece belli bir saatten sonra mutlaka geliyorlarsanki şehrin etrafını sarmış gibiler arka tarafımızda bağlıkların arasındada turuncu ışıklı şeyler geziyorhayret ediyorum hiçmi kimse fark etmiyor bunlarıama kanıtlama çabasındayımçektiğim görüntüleri nerede inceletebilirim yada hergece gördüğüm o cisimleri nereye bildirebilirimyardım lütfen Diğer mesajı: foto değil görüntübilgisayardan pek anlamam görüntüleri nasıl koyacağımı bilemiyorum buarada herakşam geliyo bu şeyler ben 2 taneler sanıyordum karınca gibi türüyolar bunlar dün akşam çok güzel görüntüler kaçırdım birsürülerdi resmen gövde gösterisi yaptılarbirtanesi çok büyüktü olduğu yerde duruyordu hepsi onun yanına geldi ve birsüre sonra dağıldılar büyük olan saatlerce orada kaldıo gösteriyi çekemedim ona yanıyorumtek bi şahitim var oda komşum Sevgiler, Kübra Beyazkoç Amasya / Merzifon’da Filme Alınan Işıklı Cisimler 18 Haziran 2007 Amasya / Merzifon; 18062007 tarihi itibiyle Kübra Karakoç ve eşi Mutlu Karakoç tarafından bir kaç gün gözlemlenen ve kayda alınan hareketli ışık kaynakları ile ilgili görüntüler 27062007 tarihinde bize ulaşmış bulunmaktadır Görüntüleri kayıt eden Kübra Karakoç "her gün aynı yerde seyir eden" cisimlerin olağan dışı durumunu fark ederek, referans noktası olarak aldığı binaların üzerinden görünen 2 adet büyüyüp küçülen ışık kaynaklarını 18 Haziran'da görüntüledi Her gece belirli saatlerde beliren cisimlerin yanısıra, bulundukları konumda arkalarında kalan bağlık alanda da beliren, turuncu renkte ışıklar saçan cisimler olduğunu ifade etti Görüntüleri kaydettiği 19 Haziran'ın ertesi günü daha önce farketmediği başka ve çok sayıda cismin de olduğunu, sıra dışı hareketler yaptıklarını ve sonra aniden gözden kaybolduklarını belirtiyor Önemli pek çok görüntüyü de çekemediğini belirten Karakoç ailesi aldıkları görüntüleri 27 Haziran günü bize ulaştırmış bulunmakta 3 ve 8 dakikadan oluşan 2 farklı kayıtta, farklı ve bölünerek hareket eden, artan azalan derecelerde ışık saçan, belirli bir yönde hareket ederek kaybolan cisimler ve yapılan zoomda belirlenen bir cisim mevcut Olayın görüntülendiği yer dağlık bir arazi olup, küçük yollar bulunmakta ve geçen hiç bir aracın bu şekilde hareket etmediği diğer ifadeler arasında Görüntüde pek çok ışık kaynağı bulunmakta, görüntünün odaklandığı cisimler haricinde kalan ışıklar küçük yerleşim alanlarına ve bölgede bulunan radarlara ait Bu durumda hareketli cisimleri seçmek zor oluyor Odaklanmış görüntüleri en aşağıda açıklamarı ve videolarıyla görebilirsiniz Ufukta radarların olduğunu vurgulayan Karakoç, kaydettiği görüntüdeki cisimlerin daha önce görünmediğini, uçak olamayacaklarını ve radarlarla kendilerini kamufle ediyor olabileceklerine dair bilgi verirken görünen ışıkların yerleşim yerlerinden farklı olarak konumlandığını söylüyor Gece çekilen görüntülerin yerleşim yerleri ve diğer olası ışık kaynaklarından farklı olduğunu net ifade etmek açısından yerleşim yerinin gündüz çekimlerini de ulaştırıyor Cisimler normal şartlar altında bilinen hiç bir cismin hareketine benzemiyor Deprem ışığı olarak adlandırılan "Eartquake lights veya ateş topları" olaylarında yaşanan anormal ışık ve formasyon değişimlerine zıt karakterde düzenli hareket eden ve sabit kalan, ayrılan cisimler olduğu görünüyor http://wwwyoutubecom/watch?v=NHp4qfx=hoku&id=78 http://wwwyoutubecom/watch?v=w-ox6fx=hoku&id=78 http://wwwyoutubecom/watch?v=8KU_Ofx=hoku&id=78 http://wwwyoutubecom/watch?v=C7xTQfx=hoku&id=78 ZONGULDAK’TA UFO FİLOSU From: rumuz Cplusk Merhaba bir kac hafta once akrabalarimi ziyaret dolayisiyla zonguldak'a gittim4-7 temmuz 2007 arasi ise Zonguldak uzerindeki (merkez) ufolari farkettimsayilari inanilmaz derecede fazla en az 20 tane gordumgeceleri yildiz gibi konumlaniyorlardu ancak cok dikkatli bakilinca ufo olmadiklari anlasiliyordu saga-sola / yukari-asagi seri hareketler yapiyorlardigeceleri denizin uzerinde dolasan en az 5-6 tane oluyordubir gece iki tanesi sahilin kenarina kadar geldi neredeyse karaya cikacaklardibu iki tanesi sabah 530 a kadar denizin uzerinde kaldi sabah olunca onlari net olarak gozledim suyun bir kac metre ustunde duruyorlardi golgelerini bile rahatlikla gordumsehirdeki baska hic kimsenin ufolari farketmemesi ise inanilmaz bir olaydi sadece benim "bak surda ufo var" diye gosterdiklerim dikkatli bakinca ufolari gordulerfotograf cekemedim cunku maalesef fotografli cep telefonu yoktu ve evdeki fotograf makinasinin filmi bitmistiyalniz ufolarin sayisini cok cok fazlaydı sanki sehir istilaya ugramis gibiydibazen yildiz kumelerinin seklini aliyorlarbazen isiklarini acip buyuk hizlarla ilerliyorlar bu arada zonguldak'ta daha once akrabalarim ve pek cok arkadasim defalarca ufo gozlemledilerhatta halam bir keresinde ucan dairenin uzerindeki ucgen / eskenar dortgen gibi sekillere kadar gordugunu soylemisti Iyi calismalar, saygilar Cansin Karaoglu İZMİR’DE IŞIKLI CİSİMLER From: hakan özcan Sent: Cuma 13 Temmuz 2007 22:13 Subject: ufo gözlemi 11072007 tarihinde eşimin 6 yaşındaki oğlumla yaşadığı bir gözlemden bahsetmek istiyorum 11072007 saat: 23:00 / 23:30 sıraları eşim oğluma gökyüzünde kusursuz bir yıldız kümesi gösteriyor 2 dakika içinde bu yıldız kümesi zannettiğimiz fakat hareket eden ışık saçan cisimler, durdukları yerden sağa çok hızla hareket ediyor ve gözden kayboluyorlardı Cisimlerin tanımı şöyle: kusursuz bir eşkenar üçgen oluşturmuş ışıkların tam ortasında çok daha büyük büyük bir ışık vardı Olayın görüldüğü yer: İzmir / Çiğli, Hava: açık ve belirsiz yıldızların olduğu fakat o cismin ışıklarının daha parlak olduğu Hakan ÖZCAN / İZMİR |
|