Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enginar, tarifleri

Enginar Tarifleri

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Enginar Tarifleri

En sevdiğim sebzedir, karaciğerin en iyi ilacıdır,sordum pişirmeyi bilen çıkmadı, araştırdım ve sizlerle paylaşıyorum afiyet bal şeker olsun

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Gerekli malzeme:
6 kişi için: 6 tane enginar, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı
şeker, 2 limon suyu iki buçuk su bardağı su, 12 tane yağlı kâğıt (24 x 20 santimetre
boyunda)
Hazırlanması:
Enginarları sapsız olarak «zeytin yağlı taze enginar» yapımında anla­tıldığı şekilde
temizleyin İçlerini dol­durmak için kullanılacak pirinci de «zeytinyağlı biber dolması»nda
an­latıldığı şekilde hazırlayın
Enginarları, hazırladığınız dolma içi ile aynı ölçüde doldurun İki ta­ne yağlı kâğıdı üstüste
koyarak iç­lerini zeytinyağı ile yağlayın, sonra da dolmuş enginarların üzerine koya­rak
paket yapar gibi sarın Kâğıtların uçlarını enginarın sap bölümüne doğ­ru çevirerek kıvırın
Enginarları da doldurulmuş bölüme üste gelmek üze­re tencerenin içine oturtun Tuzunu,
şekerini, suyunu, limon ve yağını ek­leyerek orta ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar
pişirin (bir buçuk sa­at kadar) Soğutun, masaya götürür­ken kâğıtları çıkarın

Etli Enginar Dolması

Malzemeler (2 kişilik)

Hazırlanışı

[*]Soğan, domates, sarımsak robotta çekilir[*]Yıkanmış pirinç, salçalar, baharatlar ve kıyma eklenerek karıştırılır[*]Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır[*]İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur[*]Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir[*]50 dakika kadar orta ateşte pişirilir[*]Sıcak servis yapılıp elle yenilirZeytinyağlı Taze Enginar
Gerekli malzeme:
6 kişi için 6 tane dolgun enginar, 3 kahve fincanı zey­tinyağı, 3 çay kaşığı un, 2 limonun sUyu,’ 1 tane orta boy havuç, 2 tane orta boy patates, 20 tane arpacık so­ğanı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 5 su bardağı su, 2 çorba kaşığı bezelye, 1 bağ tereotunun yaprakları

Büyükçe bir kaba su doldurun ve içine yarım limonun suyunu sıkın Bir tabağın içine 3 çorba kaşığı dolusu tuz ve yarım limon koyun Enginarı bir tahtanın üzerine koyun, keskin bir bı­çakla, göbek diye isimlendirilen kıs­mın üzerindeki çiçekli kısmı kesip çı­tın Limonu tuza bastırarak kestiğiniz yeri ovun Sonra sapını 5 santim bıra­karak, yanlarını da elma kabuğu so­yar gibi, bıçağı fazla derine batırma­dan soyun Yine limonu tuza bastıra­rak enginarı bolca ovun Enginarın sapını ve kesilen sapın da yumuşak,taze olan bölümlerini soyarak aynı şe­kilde limonla ovun Son olarak engi­narın içindeki sakallı kısmın kenarını bir bıçak ucu ile bir santim kadar de­rinlikte çizin, bir tatlı kaşığı ile engi­narın içini kazıyarak temizleyin Yi­ne limonla bolca ovun ve limonlu su kabının içine koyun 6u arada karar-mamaları için ellerinizi de sık sık tuza bastırılmış limon ile ovmayı unutma­yın
Enginarı bir tencerenin içine yan-yana dizin Havuç ve patatesleri so­yarak ince dilimler şeklinde kesin So­ğanların başlarını hafif keserek so­yun Hepsini iyice yıkayarak enginar­ların üzerine koyun Ayrı bir kabın içine, tuzu, unu, şekeri ve suyu iyi­ce karıştırarak ekleyin, zeytinyağını da dökerek ateşe koyun Enginarların üzerini bir yağlı kâğıt ile örtün, üzeri­ne de bir tabak kapatın Ağır ateşte bir saat 15 dakika kadar pişirin Engi­narların üstünü küçük enginar yap-raklarıyle iyice örtün Enginarları bir tencerenin içine yanyana dizin Zey­tinyağını koyun ve orta hararette bir ateşte on dakika kadar pişirin Tence­reyi ateşten çekin, enginarları, içlerin­deki dolgu düşmeden yavaşça ters yüz ederek tencereyi orta ateşte dört dakika kadar daha pişirin Sonra ye­niden ters yüz ederek sap bölümünün üzerine oturtun Tencereye geri kalan yağ, sarımsak, maydanoz karışımı ile enginarları tepeleme örtecek kadar su ekleyin ve suyu tamamen eminceye kadar pişirin
Tencereyi ateşten çekince enginar­ları teker teker çıkararak fırına da­yanıklı ve sofraya konabilecek bir ka­bın içine yerleştirin Gravyer peyniri­ni Bir kısmını küçük küpler şeklinde keserek, her enginarın üzerine üç, dört tane koyun Geri kalan peyniri ince dilimler şeklinde kıyarak yine enginarların üzerine serpin Üzerlerine de beşamel sosu dökerek sıcak fırına koyun Onbeş dakika kadar fırında tuttuktan sonra hemen sofraya götü­rün

Kuzu Etli Enginar nasıl yapılır?
Malzemeler:
6 enginar
300 gr kuzu eti
3 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
1 biber
sıvıyağ, tuz
karabiber
su

Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı :
6 adet enginarı tencereye alınÜzerine sıcak su ilave edinÜzerine tuz,karabiber ekleyinZeytinyağı ilave edip pişirin
Başka bir tencereye sıvıyağı alınÜzerine kuzu etlerini ilave edinEtlerin rengi dönünce kesilmiş soğan ve sarımsağı ilave edinDefne yaprağını ekleyinBiraz daha soteleyinDaha sonra küp kesilmiş biberi ve domatesleri ilave edinÜzerine sıcak su ilave
edip pişirin
Fırın kabına enginarları alınEnginarların üzerine kuzu etlerini paylaştırınEtlerin üzerine halka kesilmiş olan domatesleri
ekleyinDomateslerin üzerine kaşar peynir rendesi ilave edinFırın kabına pişirdiğiniz enginarların suyunu fırın kabına
ekleyinÖnceden ısıtılmışolan 180 derecelik fırında pişirin

dır!

--- Sonraki mesaj ---

En sevdiğim sebzedir, karaciğerin en iyi ilacıdır,sordum pişirmeyi bilen çıkmadı, araştırdım ve sizlerle paylaşıyorum afiyet bal şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com