|
|
Konu Araçları |
allah, büyük, düşmanımın, sonrada, yardımcısı, şeytan |
Düşmanımın En Büyük Yardımcısı Allah Sonrada Şeytan ...Neden Mi ? |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşmanımın En Büyük Yardımcısı Allah Sonrada Şeytan ...Neden Mi ?neden dua eden,haksizliga ugrayan ben,zulm edilen ben acaba ettigim dualar neden yetersiz kaliyor,tesirsiz kaliyor allah rahmetim cok diyor ; kotulere yardim etmeyi rahmet mi saniyor ? azabim buyuk diyor ; iyilere,haklilara, kendine dua edenlere zulum edip azap mi diyor ? allaha hepimiz muhtaciz ama gereginden fazla muhtac olmak ,dualarin gerceklesmesini istemek ne kadar zor ,umut bir yerde tukeniyor bir de bakiyorsunuz aman kabul etsede, cok gec diyorsunuz yoruluyorsunuz iste o an ,olum kurtulus gibi geliyor insana yeni bir umut doguyor olum sonrasi allahin adil olabilme umudu allahi sevemiyorsunuz sadece korkuyorsunuz |
07-17-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşmanımın En Büyük Yardımcısı Allah Sonrada Şeytan ...Neden Mi ?bu yazdıklarını ilk okuduğumda bende uyandırdığı düşünce sadece şu oldu,bir insan ALLAH'tan umudunu nasıl keserbizler kimiz onu yargılıyoruz,sorguluyoruzönce bi kendimize bakacağız ne yaptık bizler onun için,onu mutlu etmek aslında çok kolayken neden hep işimiz düştüğü zaman duaya sarılıyoruz,çünkü ALLAH kabul etmeyeceği duayı ettirmezmiş,çünkü rabbim ona dua etmemiz istediği için isteklerimizin hemen olmasına izin vermiyoristediğimiz şeyi nekadar istiyoruzonu istemek için neler yapıyoruz ve nekadar sabırlıyızbunları başardığımız zaman muhakkak duaları red olunmuyorkabul olmuyorsada kaybettiğimiz hiç bişey yok,okuduğumuz duaları peygamberlerimize hediye ediyoruzonları mutlu ediyoruzve öbür alemde birden fazla günahımızın silinmesine vesile oluyorama böyle şirke düşecek sözler söylüyorsa sesli yada sessiz bir şekilde,dualarının kabul olmasını zaten bekleme bencerabbim sabredenlerle birliktedirsen ona elini aç muhakkak istediğini verir |
07-17-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşmanımın En Büyük Yardımcısı Allah Sonrada Şeytan ...Neden Mi ?Arkadaşım ne yaşadığını bilmiyorum seni böyle isyana sürüklemiş tüylerim diken diken oldu Rabbimiz çok merhametlidir belki istediğin şey senin için hayırlı değil belki de o isteğine ahirette çok ihtiyacın olacak dünyada vermediğini ahirette mutlaka ödül olarak ya da seni düştüğün dar boğazdan kurtarmak için verir ne Allah cc ilmini idrak etmeye ne de neyi niye yaptığını anlama gücüne sahibiz Musa as ile Hızır as kıssasını bir okuyun belki biraz fayda sağlar hemen tevbe edip Allah cc sığının belki isteklerinizin zamanı vardır her isteğiniz yerine gelir diye bir kural yok |
07-17-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşmanımın En Büyük Yardımcısı Allah Sonrada Şeytan ...Neden Mi ?niye kötülerin(!) dilediği oluyor deriz,kötü olup olmadıklarını bize kötülük etmeleri ile değerlendiremeyiz,gerçekten kötüdür diyelim,niye onun duası kabul oluyor,buyruluyor ki kötü diyeceğimiz kul dua ettiğinde Rabbim dermiş ki o kulun isteğini hemen yerine getirin ben onu sevmiyorum,iyi olan kul du ettiğinde ise biraz beklesin ben onu seviyorum onun yakarışlarını seviyorum onun için geciktirin dileğini dermiş bu durumda isyan etmeye gerek var mı,onu kim oluyoruz da yargılayabiliyoruz |
|