Huylu Huyundan Vazgeçmez |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Huylu Huyundan VazgeçmezHUYLU , HUYUNDAN VAZGEÇMEZ Bir bahar sabahı , yeşil bir kurbağa dere kıyısında sessiz sessiz güneşlenmektedir Çalılar arasından bir akrep görür Akrep , yalancı bir gülümsemeyle , kurbağaya : -Günaydın , kurbağa kardeş ! der Kurbağa , akrebin dostluğuna hiçbir zaman inanmadığı için cevap vermez , susar Akrep yapmacık bir tavırla yaltaklanmağa başlar : -Ben , fena bir hayvan değilim kurbağa kardeş Beni yanlış tanıtmışlar Benim de bir yüreğim , dostluk duygularım var , inan bana Bir ricam olacak Ne olur , sırtına bindir de , beni şu derenin karşı kıyısına geçiriver Çok işim var Bana yapacağın bu iyiliği asla unutmayacağım … Kurbağa : -Sana nasıl güvenebilirim İyilik edersem , karşılığında kötülük görürüm … Hayır hayır , bunu yapamam … Akrep yalvarmaya başlar İyilikten , dostluktan kardeşlikten söz eder Kurbağa , akrebin tatlı diline ve göz yaşlarına dayanamaz Sırtına alır Yüze yüze dereyi geçer Tam karşı kıyıya ayak basacağı sırada , akrebin akrepliği tutar ( Casss ) diye , kuyruğundaki zehirli iğneyi kurbağanın sırtına saplar Zavallı kurbağa ( Ahh ! ) diye inler Akrebe seslenir ; -Ne yaptın ? Hani iyiliğime karşı bana kötülük etmeyecektin ? Öyle konuşmuştun … Senin tatlı sözlerine inanmamam gerekirdi , bana nasıl kıyarsın ? … Akrep fısıldar : -Kusura bakma kurbağa kardeş ! Elimde değil , bu benim eski huyumdur Ne yapayım , vazgeçemiyorum … Huylu , huyundan vazgeçmez , böylelerine güvenmemeli … " Ben senin anlaman , bilmen ve öğrenmen için hikayeler söylüyorum Sen bu hikayelerden sonuca var , gerçekleri ara… " Mevlana Ne mutlu kıssalardan ibret çıkaranlara |
Huylu Huyundan Vazgeçmez |
07-16-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Huylu Huyundan Vazgeçmezrakiye Nickli Üyeden Alıntı HUYLU , HUYUNDAN VAZGEÇMEZ Bir bahar sabahı , yeşil bir kurbağa dere kıyısında sessiz sessiz güneşlenmektedir Çalılar arasından bir akrep görür Akrep , yalancı bir gülümsemeyle , kurbağaya : -Günaydın , kurbağa kardeş ! der Kurbağa , akrebin dostluğuna hiçbir zaman inanmadığı için cevap vermez , susar Akrep yapmacık bir tavırla yaltaklanmağa başlar : -Ben , fena bir hayvan değilim kurbağa kardeş Beni yanlış tanıtmışlar Benim de bir yüreğim , dostluk duygularım var , inan bana Bir ricam olacak Ne olur , sırtına bindir de , beni şu derenin karşı kıyısına geçiriver Çok işim var Bana yapacağın bu iyiliği asla unutmayacağım … Kurbağa : -Sana nasıl güvenebilirim İyilik edersem , karşılığında kötülük görürüm … Hayır hayır , bunu yapamam … Akrep yalvarmaya başlar İyilikten , dostluktan kardeşlikten söz eder Kurbağa , akrebin tatlı diline ve göz yaşlarına dayanamaz Sırtına alır Yüze yüze dereyi geçer Tam karşı kıyıya ayak basacağı sırada , akrebin akrepliği tutar ( Casss ) diye , kuyruğundaki zehirli iğneyi kurbağanın sırtına saplar Zavallı kurbağa ( Ahh ! ) diye inler Akrebe seslenir ; -Ne yaptın ? Hani iyiliğime karşı bana kötülük etmeyecektin ? Öyle konuşmuştun … Senin tatlı sözlerine inanmamam gerekirdi , bana nasıl kıyarsın ? … Akrep fısıldar : -Kusura bakma kurbağa kardeş ! Elimde değil , bu benim eski huyumdur Ne yapayım , vazgeçemiyorum … Huylu , huyundan vazgeçmez , böylelerine güvenmemeli … -------------------------------------------------------------------------- " Ben senin anlaman , bilmen ve öğrenmen için hikayeler söylüyorum Sen bu hikayelerden sonuca var , gerçekleri ara… " Mevlana Ne mutlu kıssalardan ibret çıkaranlara Teşekkürler |
|