Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
osmanlı, siahalrı

Bazı Osmanlı Siahalrı

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bazı Osmanlı Siahalrı

Tatar Yayı

Bu savaş aletine tatar yayı denmesinin nedeni tatarlar tarafından üretilip OSMANLI İMPARATORLUĞU'nda kullanılmasıdır
Tatar yayı avrupada önem kazanmıştırNoramal yaya göre daha etkili atışlar yamaktadırZırhlı bir şovalyei bile çok rahat ödürebilirtatar yayının yaygınlaşmasının bişr nedenide kullanımı kolay olmasıdır eğitimsiz bir asker bile oku sabitleyince rahat bir şekilde kullanabilirtatar yayının en büyük özellği seri ve çok sayıda ok atabilmesidirtatar oku ateşlendiğinde düşmana yağmur etkisi yapabilir

Mızrak

Gövdesi odun ucu ise demirden oluşan savaş ve av silhıdırilk av aletlerindendir savaştada etkili bir siahtı savaşlarda ilk çarpışmada kılıça göre menzili büyük oldugu iin çoketkilidir

Kargı

Mızrağa çok benzer antikçağlarda kullanılmaya başlanmıştır ucu metal ya da demirden yapılmış OSMANLI'da da bi süre kullanılmış fakat süngünün çıkmasındean sonra kullanılmamıştırSavaşlarda seferlere giderken ucuna bayrak ya da bir simge takıarak da kullanılmıştır ( filmlerde gördüğüm kadarıyla xdd)

Gürz

Osmanlı'nın kullandıgı zırh delmek ve parçalamk için tercih edilen bir silahtırÜzreinde boğumlar vadır ve tercihen zinceirlede tutlabilirmalazgirt savaşında sultan alp arslanın ir elinde kılıç bir elinde gürz vardır(kafalarına iyi vurmuş alp gürzle )

beyler ben çok meraklıyımdır böyle silahlra ufakken tahtadan kendime cephane bile yaptıydım araştırdım ve aklımda kalanlrını yazdım %100'ü kendi yazımdır sadece isimlerde takıldıgım yerelre baktım o kadarİlede zengin olrsam koleksiyon yapıcam

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com