Bir Kaç Bilmece Benden Size :) |
07-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Kaç Bilmece Benden Size :)Sıcak evin direği Tıp tıp eder yüreği (BABA)Dokuz ay zindanda yatar Altı ayda zil çalar oynar (BEBEK)Özü tatlı, Sözü tatlı, Candan daha değerli (ANNE)Yattım yumuşak Uyudum sıcak sıcak (YATAKHam iken tatlı Olmuşu acı (BEBEK)Ben giderim, O gider Güneşte beni izler (GÖLGE)Askerden küçük Paşadan büyük (ÇOCUK)Gece içindeyiz Gündüz dışında Pencereli, kapılı Şirin bir yuva (EV)Pazardan aldım Bir tane Eve geldim Bin tane (NAR)Eve bitişik odada Yemek pişer orada (MUTFAK)Uzun yoldan kuş gelir Ne söylese hoş gelir (MEKTUP)Bir ağacı oymuşlar İçine dünyayı koymuşlar (TELEVİZYON) Buradan attım kılıcı Halep’te oynar ucu (TELEFON)Çın çın eder Haber sorar (TELEFON) Sesi var canı yok, Konuşur ağzı yok (RADYO)İstanbul da pişer Kokusu buraya düşer (MEKTUP) O her gün yeniden doğar Dünyaya haber yayar (GAZETE) Kuyruğu var Canlı değil Konuşur Ama insan değil Camı var Ama pencere değil (TELEVİZYON) Alt yanı sivri tepe içindedir (Çene)Üst yanı çakıldak (Diş) Daha üstü muşulak (Burun)Daha üstü ışıldak (Göz) Üstü kara kolan (Kaş)Daha üstü bir alan (Alın) İner reyhan gibi Oturur sultan gibi Dürülür hasır gibi Satılır esir gibi (Kar)Uzadıkça kısalan şey nedir Hayat veya Ömür Allah yapar yapısını, Bıçak açar kapısını karpuz Mavi tarla üstünde, Beyaz güvercin yürür (yelkenli) Ocak başında kuyu, Kuyunun içinde suyu; Suyun içinde yılan, Yılanın ağzında mercan (lamba) Çın-çınlı hamam, Kubbesi tamam, Bir gelin aldım, Babası imam saatBir çuval cevizim var, Sayarım tükenmez yıldızEl eker dil biçer (yazı) Arşın ayaklı, Burma bıyıklı (tavşan)Bir küçücük kutudur, Bütün dünya yurdudur (radyo) Fini fini fincan, İçi dolu mercan (nar) Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk (limon) Daldan dala, Kırmızı pala (sincap) Yarım kaşık, Duvara yapışık (kulak) On ay yatar, İki ay kalkar; Feneri yakar, Etrafa bakar (Ateş Böceği)Dağda tak tak, Suda cıp cıp Arşın ayaklı, Burma bıyıklı (balta,balık,leylek) Dağdan gelir, taştan gelir, Bir kükremiş arslan gelir (sel) Sıra sıra odalar, Birbirini kovalar (tren) Sarı sarı içinde, Sarı zarfın içinde, On iki birlik kardeş, Birbirinin içinde (portakal) Az gitti, uz gitti, Dere tepe düz gitti, Altı ay bir güz gitti; Uyanınca hep bitti (rüya)Kutuplara giden zenci ne olur? (Donar) Yer altında civcivli tavuk (patetes)Mavi atlas, Arşın yetmez, Makas kesmez, Terzi biçmez (gökyüzüMavi atlas, Arşın yetmez, Makas kesmez, Terzi biçmez Üstü çayır, biçilir, Altı çeşme, içilir koyuUfacık mermer tası, İçinde beyler aşı, Pişirirsen aş olur, Pişirmezsen kuş olur (yumurta) |
|