Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Güzellik & Bakım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edilir, güneş, lekeleri, yok

Güneş Lekeleri Nasıl Yok Edilir?

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneş Lekeleri Nasıl Yok Edilir?

Güneş lekeleri nasıl yok edilir?

Güneşlenmeyi seviyorsunuz ama cildinizde çıkan lekelerden mi şikayetçisiniz? Onun da çözümü var…

Önümüz yaz Hepimizi güneşlenme, bronzlaşma telaşı sardı Bazılarımız birkaç ay boyunca cildini çok fazla güneşte tutup zararlı UVA ve UVB ışınlarına maruz bırakacak

Bu ışınların uzun vadede cilde olan en tehlikeli etkisi sık rastlanan deri kanseri ‘Melanom’ olarak gösteriliyor Diğer etkileri ise ince çizgiler, kırışıklıklar ve kahverengi lekeler

Hassas cilt yapısına sahip olan insanlarda güneşte çok az kaldıklarında bile çil şeklinde yoğun lekelenmelere rastlanabiliyor Bu lekeler melanin pigmentinin vücutta birikmesi sonucu oluşuyor Ve özellikle de açık tenlilerde, sarışınlarda ve yaşlılarda görülüyor Ben şeklinde ve kuşku uyandıracak bir şekle sahip olmadığı, zamanla biçim ve renk değiştirmediği sürece bu lekeler zararsız sayılır

Solaryuma gidiyorsanız da, bir süre sonra cildinizin dokusunda bozukluklara, lekelenmelere rastlayabilirsiniz Kendi deneyimimden söyleyebilirim; solaryuma başladıktan sonra bronzlaştığım için sağlıklı görünüyordum ama özellikle yüzümde daha önce olmayan lekelerin, izlerin belirdiğini fark ettim Bu lekeler bronzlaşma sevdasından vazgeçip bıraktıktan birkaç ay sonra silikleşti ve cildim daha aydınlık bir görünüm kazandı

Cildimizi güneşten korumak için yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinin mutlaka faydası var ve kullanmalıyız Ancak, uzun vadede cilt lekelerinin önüne geçemeyebiliriz Bu durumda kullanabileceğiniz kozmetik ürünlerinin yanı sıra daha kesin çözüm olarak bir takım tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com