|
|
Konu Araçları |
hadislere, müslümanlar, sünnete, uymak, zorundadır |
Müslümanlar Hadislere Ve Sünnete Uymak Zorundadır |
07-12-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Müslümanlar Hadislere Ve Sünnete Uymak ZorundadırBİSMİLLAH Esselamu aleyküm İDDİALARI MANTIKLIMI? bildiğiniz üzere son zamanlarda revaçta olan bir söylem var nedir o söylem -efendim HAZRETİ İSLAM'DA PEYGAMBER EFENDİMİZ HABİBULLAH SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM'E onun sünnet ve hadislerine uyulamazeğer uyulacak olunursa bu en büyük günah olan şirktir diyorlar ve Hadislere açık açık inanmadıklarını,hoşlarına gitmeyen,inanamadıkları hadislerde olan ne varsa uydurma olduğunu inanılamayacağını söylüyorlar evet sahih olmayan hadisler vardır ama sahih olanların yanında onların sayısı pek azdırhem sahih olamayan hadisler var diye hadisler bırakılamaz çünkü ozaman ne gusül abdesti,ne abdest alınabilir,ne namaz kılınabilir ne oruç tutuabilirhatta HAZRETİ KUR'AN DAHİ OKUNAMAZ çünkü cünüp biri HAZRETİ KUR'ANI okuyamaz,onu ancak maddi ve manevi temiz olanlar okuyabilir ayetlerle sabittirhadislere inanmıyorum diyenler ve hadislere kafasına göre uydurmadır diyenler istedikleri kadar namaz kılıyorum,iyiliktede ileri gidiyorum desinler söylediklerinde en ufak bir gerçeklik payı olamaz çünkü hadis ve sünnet olmadan ne secdenin nasıl yapılabilieceği bilinebilirdi,nede gusülün nasıl alınacağı ve müslümanım diyen birisi hadislere inanmam diyemezzira HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH buyuruyorki; Mâ dalle sâhıbukum ve mâ gavâ Sahibiniz dalâlete düşmedi ve azmadı 53 / NECM - 3 Ve mâ yentıku anil hevâ Ve o, hevasından (kendiliğinden) konuşmaz 53 / NECM - 4 İn huve illâ vahyun yûhâ (O'nun söyledikleri), sadece O'na vahyolunan vahiydir 53 / NECM - 5 http://wwwkurantefsiriorg/hidayetaspx?sID=53 |
Müslümanlar Hadislere Ve Sünnete Uymak Zorundadır |
07-12-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Müslümanlar Hadislere Ve Sünnete Uymak Zorundadırbazıları bu ayetin sadece HAZRETİ KUR'ANDA olan ayetlere işaret ettiğini söylüyorlar ama HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH böyle bir ayrım yapmamışayet buyuruyorki: Ve mâ yentıku anil hevâ Ve o, hevasından (kendiliğinden) konuşmaz 53 / NECM - 4 İn huve illâ vahyun yûhâ (O'nun söyledikleri), sadece O'na vahyolunan vahiydir 53 / NECM - 5 bu ayet HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH'ÜN HABİBİ(EN SEVDİĞİ KULU),PEYGAMBERİ,NEBİSİ olan PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM'İN konuşmalarını kendi garantisi altına aldığını gösterirHAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH böyle söylüyorken HADİSLERE inanmıyorum diyenlere ve hadislerde olan kadın ile ilgili hükümlere,mübarek gün ve gecelere,ahir zamanda geleceği hadislerle bildirilen MEHDİ ALEYHİSSELAM,dabbetülarz gibi ahir zaman olaylarına kafasına estiği gibi karşı çıkan uydurma diyerek yalanlayanlara ne denir HAZRETİ İSLAMDA?ayetlere inamayanlar HAZRETİ İSLAMA göre kafirdir!yukarıdaki, ayetler varken kendini düşünen bir kişi titizlik göstermeli ve hadislere saygı ile yaklaşmalıdırama tabiki bunlar maksatlı işlerdir!!! masonların Bop projesinin Ilımlı İSLAM dediği şeye hizmet eden işler ve kişiler(İSLAMIN ILIMLISI SICAĞI SOĞUĞU YOKTUR)? ZEBUR,İNCİL,TEVRAT tahrif edilmiş kitaplardırbunların içinde HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH'ÜN ayetledir denildiği halde insan yazması ayet denilen sözler vardırbuna rağmen biz onları inkar edemeyizhiçbir ayetine uydurmadır diyemeyiz zira HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH'ÜN gönderdiği kitaplardırher ne kadar şu anda tahrif edildikleri için hükümleri kaldırılmış ve müslümanlar tarafından okunmaları yasak ve haramda olsa onlara inanmak imanın bir şartıdırPEYGAMBERLERE ALEYHİMÜSSELAM inanmakta imanın bir şartıdır hadissiz olurmu? "Bana, Kur’ân-ı Kerim ve onun bir misli [daha fazlası(hüccet olmada eş değer bir benzeri)] daha verilmiştir Karnı tok vaziyette koltuğunda oturarak, "Sadece şu Kur’ân'a sarılınız; içinde helal olarak gördüğünüz şeyleri helal sayın, haram olarak gördüğünüzü de haram kabul edin" diyecek bazı kimselerin gelmesi yakınlaşmıştır Şüphesiz Allah Resûlünün haram kıldığı şey, Allah’ın haram kılması demektir" (Musned:4/130-133, Tirmizi, İlm, 2660 nolu hadis) 4:80 - Kim peygambere itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur Kim de yüz çevirirse, biz seni onlara bekçi olarak göndermedik 4:64 - Biz hangi peygamberi gönderdikse, sırf Allah'ın izni ile itaat edilmek üzere gönderdik Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah'tan günahlarının bağışlanmasını dileselerdi ve Resul de onların bağışlanmasını dileseydi, elbette Allah'ı affedici, merhametli bulurlardı bu linki lütfen okuyunuz http://mealihyaorg/kurandan-ayetlei-ayetlerhtml |
|