|
|
Konu Araçları |
hutbesi, hüseyinin, ilk, imam, kerbeladaki |
İmam Hüseyin'in (A.S) Kerbela'daki İlk Hutbesi |
07-12-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İmam Hüseyin'in (A.S) Kerbela'daki İlk Hutbesiİmam Hüseyin (as) ayağa kalkıp kılıcına dayandı ve yüksek sesle şöyle buyurdu: – Allah aşkına söyleyin, beni tanıyor musunuz? Dediler: – Evet, sen Peygamber"in evladısın İmam Hüseyin (as): – Sizi Allah"a ant veriyorum, ceddimin Resulullah (saa) olduğunu biliyor musunuz? Dediler: – Allah"a andolsun ki, biliyoruz İmam Hüseyin (as): – Sizi Allah"a ant veriyorum, babamın Ali b Ebutalib (as) olduğunu biliyor musunuz? Dediler: – Andolsun ki biliyoruz İmam Hüseyin (as): – Allah aşkına söyleyin, Muhammed Mustafa"nın (saa) kızı Fatımat"üz Zehra"nın (as) benim annem olduğunu biliyor musunuz? Dediler: – Andolsun ki bunu biliyoruz İmam Hüseyin (as): – Allah aşkına söylesenize, Şehitler Efendisi Hamza benim babamın amcası değil miydi? Dediler: – Evet, andolsun ki dediğin gibidir İmam Hüseyin (as): – Allah aşkına söylesenize, Cafer-i Tayyar benim amcam değil miydi? Dediler: – Evet, öyledir İmam Hüseyin (as): – Allah aşkına söylesenize, şu tuttuğum kılıç, Allah Resulü"nün (saa) kılıcı değil midir? Dediler: – Andolsun, böyle olduğunu biliyoruz İmam Hüseyin (as): – Allah aşkına söylesenize, başımda taşıdığım şu sarık Peygamber"in (saa) değil miydi? Dediler: – Biliriz ki öyledir İmam Hüseyin (as): – Allah aşkına söylesenize, ilk Müslüman Ali değil miydi? O değil miydi herkesten daha bilgili, daha sabırlı, daha dayanıklı? Müslüman her erkek ve kadının emir sahibinin Ali olduğunu bilmez misiniz? Dediler: – Allah"a andolsun ki biliriz İmam Hüseyin (as): – Peki kanımı akıtmayı niye helal görürsünüz? Kevser suyunu dağıtacak da odur; kıyamet günü Hamt sancağını taşıyacak da Dediler: – Biz bu söylediklerinin hepsini biliriz ve susuz olarak can verinceye kadar da senden el çekmeyiz İmam Hüseyin (as) konuşmasını bitirdiğinde kızları ve bacısı Zeynep gözyaşına boğulmuşlardı; yüzlerine vuruyor ve hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı İmam Hüseyin (as), kardeşi Abbas ve oğlu Ali"yi onlara göndererek buyurdu: Kadınları susturun; canıma andolsun ki bundan sonra çok ağlayacaksınız! |
|