Dost Bulmak |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dost BulmakHani, diyorum da, insanın gerçekten mükemmel bir dostu olsa "Onu", şöyle, içine sindire-sindire, kocaman bir sarılsa Ne iyi olur değil mi? Dostunuz! dostunuz var mi? Kadın ya da erkek Hiç fark etmez Gerçek dostun cinsiyeti olmaz Paylaştığınız birileri var mı? Var ise mesele yok Yok ise, gidin bulun hemen! Sırlarınızı paylaştığınız Özlediğinizi açık yüreklilikle söylediğiniz "Canım benim! dediğiniz Telefonda bile saatlerce konuştugunuz, sıcacık biri "O"nu görmediğinizde yüreğinizin "pıt-pıt" attığını hissettiğiniz,bir dostunuz var mi? Dert ortağı, sohbetlerinizi paylastığınız, yalnızlığınızı anlattıgınız, sevincinizi hisseden biri Yalnız kaldığınızı düşündüğünüzde, birilerine öfkelendiğinizde, sevdiklerinizi özlediğinizde, hayal kurduğunuzda yanınızda o var mı? Sizi hiç yalnız bırakmayan biri Cesur, sempatik, azimli, kararlı, Arayan, soran,"Seni özlüyorum" diyen biri Böyle bir canlı ile her şeyi konuşabilir, paylaşabilirsiniz Yanıltmaz! Anlayışla karşılar herseyi Hataları, günahlari-sevapları, her bir şeyi konuşabilirsiniz onunla Hic yalnız kalmazsınız nitekim Böyle bir dost bulmak için fazla bir arayış içinde olmanıza gerek yoktur O kendiliğinden çıka gelir zaten (Elektrik olayı ) Bir gün bir bakarsınız karşınızda Bir de bakmışınız sımsıcak sohbetler, derin konular, sırlar,paylaşımlar Kimseye söyleyemediğinizi, en yakininiza anlatamadıginizi, gecmisteki izleri, gelecege dairlerinizi, sadece ona anlatir olursunuz Kadin, erkek Bir dost bulun! Ama gercek olsun Aradıginda isinizi degil, sizi soran Kötü gününüzde ev sahibi, iyi gününüzde kiraciniz olsun Anlatsin, konussun, acik-secik, korkmadan yasasin Güvensin! Cinsiyeti olmasin! Bir kartal kadar hasin, bir maymun kadar saklaban, bir ceylan kadar narin olsun Dogrulari söylesin Gercekci olsun Yaniltmasin, kandırmasin! İcten, sevecen, sempatik, sevdalari, özlemleri anlayabilen biri olsun Anlasin! Agziyla degil, gözleriyle ve kalpten konussun Yasasin! Doya-doya yasasin, doya-doya yasatsin Beyninden değil, yüreginden versin "Olsun varsin! Paylasirim" desin Bir dostunuz olsun Sizi ve benliginizdekileri paylassın Dost olsun! Ama Gercek bir dost |
|