Güzel Bir Hayat Hikayesi |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Bir Hayat Hikayesi>İskoçya'da yoksul mu yoksul bir çiftçi yaşardı Fleming'di adı > >Günlerden bir gün; tarlada çalışırken bir çığlık duydu Hemen sesin >geldiği yere koştu > >Bir de baktı ki beline kadar bataklığa batmış bir çocuk, kurtulmak >için çırpınıp duruyor > >Çocukcağız; bir yandan da avazı çıktığı kadar bağırıyordu > >Çiftçi çocuğu bataklıktan çıkardı ve acılı bir ölümden kurtardı > >Ertesi gün Fleming'in evinin önüne gelen gösterişli arabadan şık >giyimli bir aristokrat indi > >Çiftçinin kurtardığı çocuğun babası olarak tanıttı kendini > >"Oğlumu kurtardınız, size bunun karşılığını vermek istiyorum" dedi > >Yoksul ve onurlu Fleming "Kabul edemem!" diyerek ödülü geri çevirdi > >Tam bu sırada kapıdan çiftiçinin küçük oğlu göründü > >"Bu senin oğlun mu?" diye sordu aristokrat > >Çiftçi gururla "Evet!" dedi > >Aristokrat devam etti: > >"Gel seninle bir anlaşma yapalım Oğlunu bana ver İyi bir eğitim >almasını sağlayayım > >Eğer karakteri babasına benziyorsa ileride gurur duyacağın bir kişi >olur" > >Bu konuşmalar sonunda Fleming'in oğlu; > >Londra'daki St Mary's Hospital Tıp Fakültesi'nden mezun oldu > >Tüm dünyaya adını penisilini bulan; Sir Alexander Fleming olarak >duyurdu > >Bir süre sonra aristokratın oğlu zatürreye yakalandı > >Onu ne mi kurtardı? PENİSİLİN! > >Aristokratın adı : Lord Randolp Churchill > >Oğlunun adı : Sir Winston Churchill > >Kurtaran doktor : Çiftçinin oğlu Sir Alexander Fleming > >Paraya gereksiniminiz yokmuş gibi çalışınHiç acı çekmemiş gibi >sevin > >Hiçbir şey beklemeden verinKarşılığı nasıl olsa gelecektir > |
|