Sizin Alınız Al İnandım |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sizin Alınız Al İnandımSizin Alınız Al İnandım Hikayesi - Sizin Alınız Al İnandım İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Araba kullanırken agresif tarafı ortaya çıkanlardan mısınız? Ben inanılmaz oluyorum Neredeyse levye taşıyacağım vites kolunun yanında Geçenlerde arkadaşımın kızı Yağmur'un arabada olduğunu unutup beni sıkıştıran arabanın şoförüne boş bulunup bir küfür savurdum ve birden Yağmur'un bizimle olduğunu anımsadım Benim ağzımdan tatsız bir kelime çıkması zaten duyanı çok şaşırtır ama Yağmur çok sakindi hiç tepki vermedi "Boş ver İco abla ben alışkınım annemden" dedi Annesi ise her zamanki yumuşak ses tonuyla "İnsan arabada rahatlıyor kendi kendine küfür edince, boş ver aldırma devam et, bu da bir deşarj yöntemi" dedi Arabada tek basımayken, şuursuzca, trafiğe çıkan her insan dışı yaratığa sallıyorum ve gerçekten rahatlıyorum Yani kadın şoförü sıkıştırma, üstüne doğru sürme filan neyse de (bunlar gerçek çıldırma gerekçeleri çünkü) trafik sıkışıkken arkadan "düüüt düüüt" diye kornaya basan oldu mu işte o levyeli şiddet sever şeytan çıkıyor içimden Emniyet şeritlerini yol olarak kullanan, dönüşlerde kurallara uyanlara sanki hiç yoklarmış gibi davranan, ambulans peşine takılanlara testereyle saldırmak istiyorum Kendimi tanıyamıyorum böyle zamanlarda Sevdiğim bir şiirdi Beni bir şey sakinleştiriyor Bir şarkı Sevdiğim bir şiirdi Sevdiğim bir şarkı oldu Sezen Aksu söylüyor "Adı Bende Saklı" albümünde Turgut Uyar'ın "Denge" adlı şiirini öyle güzel müziklemişler ki, Sezen Aksu ve Aykut Gürel Eski bir albüm, eski bir konu gibi gelmesin size İyi şeyler eskimezler bilirsiniz Diyor ki "Sizin alınız al inandım Sizin morunuz mor inandım Şiiriniz, adamakıllı şiir, amenna Ama sizin adınız ne?" Trafik sıkışıyor Gıdım gıdım ilerliyoruz Atıp tutanları, kendini kaf dağında sananları, en iyi, en güzel, en şu, en bu olduklarına inananları düşünüyorum Kibirlilikleri, küstahlıkları "Adlarını anımsamıyorum" Diyor ki sonra "Bütün ağaçlarla uyuşmuşum Kalabalık ha olmuş ha olmamış Gülümsüyorum kendi kendime Trafik de sıkmıyor canımı, günlük yaşamda Üzerime direksiyonu kırıp beni sıkıştırmaya çalışanlar da" "Ben tam dünyaya göre Ben tam kendime göre İyi ama, Sizin adınız ne?" Turgut Uyar, Sezen Aksu, ben, siz Demek hepimiz aynı yerdeyiz Peki ama onların adı ne? İclal Aydın |
|