Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
koyuyorum, nokta, yerlilere

Yerlilere Nokta Koyuyorum

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yerlilere Nokta Koyuyorum

Yerlilere Nokta Koyuyorum Hikayesi - Yerlilere Nokta Koyuyorum İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Evde gizli gizli yerli dizi seyredip "Ehemm, popüler kültüre karşıyım ben, sadece Discovery seyrediyorum bir de CNBC-e'nin dizilerini" diyenleri açık yürekli olmaya davet ediyorum Zaten yıllardır nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde "Ayy çok fecii bişiy, insanlar nasıl bu haberleri izliyorlar?" dendiği halde daima o haber bültenleri birinci oluyorlar Ne dersiniz, acaba iki yüzlü müyüz?

Soru sorulduğunda mangalda kül bırakmayıp, gerçekte ayak parmaklarımızın arasını karıştırmanın dayanılmaz hazzıyla sadece eğlendiren işlere takıldığımız akşamlar hiç mi olmuyor yani? Olduğumuzdan farklı görünme derdi galiba, büyük şehirlerde yaşayan çoğunluğun bu kadar belgesel birikimiyle zoolog olma zamanı geldi de geçiyor neredeyse

"Aynı ben" durumları

Gelelim şu meşhur Ally McBeal meselesine

Bu kızı ve diziyi benimsemeyen dünya üzerindeki tek insan ben miyim acaba? Bu kadar tantana koptuğuna göre vardır bir şey diye oturuyorum başına ama bir bakıyorum başka şeylere dalıp gitmişim

Bir gazetenin bir köşe yazarı, bir yazı yazmıştı, "Ally McBeal sendromu" diye Diyeceksiniz ki "Bir sürü gazetenin bir sürü yazarı Ally'den söz eden yazılar yazdı Ne var bunda?"

Sözünü ettiğim yazar Türk kadınlarında baş gösteren "aynı ben" takıntısına takmıştı kafasını Kendimi tekrara düşmeyeyim ama benim de üzerinde durduğum hatta son kitaptaki bir öyküde kullandığım bir tanımdı "Aynı ben"

Aslında bu sadece kadınlarda başgösteren bir durum değilmiş, bunu gördük bir süre sonra Aynı yazar bence geçen yılın en kötü filmlerinden biri olan "Bir erkek hakkında" isimli filmi yere göğe koyamıyordu

Yakışıklı, baba mirası ile geçinen, kadınlarla

günübirlik ilişkiler kuran bir orta sınıf şehirlinin küçük bir erkek çocuğu ile kurduğu baba oğul ilişkisini anlatan filmin kahramanı ile kendini bir tutuyordu besbelli

Yani şu "aynı ben" durumu var ya ona yakalanmıştı Neyse

Bir kadın niye Ally olmak ister ki? Okumuş, avukat, orta karar bir güzellik, iyi dikilmiş ceketler, uçuk bir hayal dünyası, başarısız ilişkiler

Friends'deki Joey ve ben

Birbirini hiç tanımayan insanların ortak noktalarda buluşma heyecanı anlaşılır bir durum Üstelik benim bunca yıldır yaptığım işlerde okur ve izleyici ile kurduğum, tarifi pek zor olan o müthiş bağ aslında tam da bu birbirine benzeme ve aynı noktada buluşmadan kaynaklanıyor aslında

Yazdığım yazılardan sonra genellikle "beni nereden tanıyorsun?" diye geri dönüşler alıyorum

Kim bilir, belki Ally McBeal'le benim ortak bir noktam yok

İzleyici daima kendine yakın olanı tercih eder diye düşünürüm ama Ally ile hiç benzeşmeyen ben, Friends'deki Joey ile de benzeşmiyorum ama Joey'e bayılıyorum (En azından ben öyle sanıyorum )

Yabancı dizilerde favorim tartışmasız "Friends"

Evinizde Digitürk bağlantınız yoksa ne yazık ki izleyemiyorsunuz demektir bu diziyi

Üç kadın, üç erkek arkadaşın günlük yaşamlarını anlatan dizide aslında bize tanıdık şeyler pek az Çok iyi arkadaş olmalarına rağmen birbirlerine küçük kazıklar atmaktan geri kalmıyorlar Buna rağmen birbirleri için yapmayacakları şey yok gibi Evlilik kurumunu çok önemsiyorlar Evlenememekten çok korkuyorlar ama çok rahat sevgili bulup çok rahat ayrılıyorlar Büyük travmaları çok rahat atlatırken küçük sorunlarda büyük acılar yaşıyorlar ve ne olursa olsun daima beraberler Başlangıçta Ross ve Rachel'ın aşkına bayılıyordum Bütün kalbim Ross ile birlikteydi Sonra yavaş yavaş, aptallık demek Joey için yetersiz bir tanım olur, kendine has dünya görüşü ile oyuncu olmak için yanıp tutuşan Joey has adamım oldu

Hepsi gerçekten çok sıkı komedi oyuncuları ve senaryo ekibi belli ki müthiş çalışıyor Anlaşmaları gereği içlerinden biri ayrılırsa dizi bitecekmiş Çok ciddi para kazanan bu ekip bütün dünyada sinema yıldızları kadar ünlü olmuşlar Kahkahalar atarak izlediğim ender dizilerden birisi

Düğününe yetişecek

Kaçırdığım bölümlerin DVD kayıtları Sn Duman'in evinde dizi dizi duruyormuş da, prensip olarak dışarı vermiyormuş "Gelip seyredersiniz" dedi yarım ağızla ama onun yaşam saatleri bizimkine uymadığı için artık bakalım

Zaten bebeğin doğumundan bu yana bebek görmeye gelecek ama sanırım düğününe ancak yetişir

Neyse araya yine Sn Duman sıkıştırdık

Saat akşam 2000 oldu mu mümkünse beni aramayın Bir de pazartesi günleri "Aşmalı Konak" saatlerinde Bunu yakın eşe dosta bildirmiştim ama yine de buradan da bir duyurayım

Popüler kültürü dışlamanın pek bir faydasını görmedim Tuhaf bir doyuruculuğu, enteresan bir rahatlatcılığı var bu işlerin Bazen nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde asla ama asla albümünü alıp dinlemeyeceğim kişilerin şarkılarını ezberlediğimi farkediyorum Ali bey ve Sümbül hanımın aşkı nereye varacak diye merak ediyorum Ross bir daha evlenecek mi diye düşünüyorum Tuvalet kağıdı ve kağıt havluları ucuz marketlerden toptan almak lazım diye kafama not ediyorum Bu dizilerin başından kalkıp başka işlerin başına geçtiğimde okuduğum klasiklerin, çarpım cetvelinin, ırkçılığa karşı kaygılarımın zihnimde hâlâ aynı yerde durduklarını fark ediyorum

Dizileri seviyorum

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com