Helvacı Helva Oyunu |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Helvacı Helva OyunuHelvacı Helva oyunu Kaynana :Gelinlerim gelinlerim! Ben düğüne gidiyorumBüyük gelinim sen çamaşırları yıka,Ortanca gelinim sen yemek yap,küçük gelinim sende temizlik yaphadi ben gidiyorum hoşçakalın (Kaynana konuşurken eliyle gelinlerini işaret eder) Küçük Gelin :Offf…hergün her gün iş canımda öyle bir helva istiyorki Büyük Gelin:Hadi yapalımBen unu getireyim (Unu almaya gider) Ortanca Gelin:Ben yağ ile şekeri getireyim (Yağ ile şeker almaya gider) Küçük Gelin:Bende tavayı getireyim (Üç gelin birlikte yere çömelip,helva yaparlar ve şerkıyı söylerler) Helvacı helva Şeker lokum bu helva Fındık lokum bu helva Helvacı helva 2 kez söylenirken kapı çalınır -Tık tık Büyük Gelin:Eyvah!Kaynanamız geldi Helvayı küçük gelinin beline bağlayalım (Helva bağlanır)Ben kapıyı açayım(Açar) Hoş geldin anneciğim Kaynana:Hoş bulduk,off…öyle de yorulmuşum ki düğünde de hiç eğlenemedimGelinlerim hadi beni eğlendirin Büyük gelinim önce sen oyna Büyük Gelin :Felaket felaket (2 kez ezgili bir şekilde söyleyerek oynar) Kaynana:Ortanca gelinim şimdi sen oyna Ortanca Gelin:Şimdi de kopacak kıyamet (2 kez ezgili oynar) Kaynana:Küçük gelinim şimdi de sen oyna Küçük Gelin:Sıkı sıkı bağlı korkmayın(2 kez belini oynatarak ezgili söyler) Hep birlikte selam verilir |
|