![]() |
Kalpler Armağan Edilmez Kazanılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalpler Armağan Edilmez Kazanılırkalpler nasıl kazanılır - kalp kazanmakMuz ağacının tepesindeki dişi maymun, aşağıdaki gölde yüzen "güçlü" erkek timsahtan etkilenmiştir ![]() Aşağıya muzlar atmaya başlar ![]() Laflarlar ![]() Timsah "Beni öyle güzel besledin ki, gel, sırtıma bin, sana gölde bir tur attırayım" önerisinde bulunur ![]() Maymun, çağrıya uyar ![]() sırtına biner ![]() Bir süre onun sırtında gölün mavi ve berrak sularında gezerler ![]() Sonra ![]() ![]() ![]() Timsah, "Benim bir hastalığım var ![]() maymun kalbi yemem gerekiyor ![]() yiyeceğim" der ![]() Dişi maymun, bir zeka refleksiyle "İyi ama, aşağıya kayarken kalbimi ağacın tepesinde bıraktım ![]() kalbimi alayım ![]() ![]() Timsah geri döner, maymunu sırtına bindirdiği ağacın dibine getirir ![]() yeniden tırmandıktan sonra derin bir nefes alır ![]() Kalbini de, kendini de kurtarmıştır ![]() ![]() ![]() Hıristiyanlıkta kalp, gül ile ilişkilidir ![]() Hazreti İsa'nın kalbi, dikenleri ise başının çevresini saran, kanatan acı veren dikenli telin simgesidir ![]() Uzakdoğu inançlarında göğsün ortasındaki "yoga çakrası" kalbin yerindedir ![]() orada kesişir ![]() Eski ahitte kalp sabahları çalan kavaldır ![]() sufi müziğinde ney, insan kalbinin Tanrı özlemini temsil eden sesidir ![]() İrlandalı Rock grubu U2, kalp renginde kıpkırmızı bir sahnede müzik yapar ![]() İngilizcede kalp sözcüğünün kökü, Sanskritçe dilinde aynı anlamı taşıyan hrid sözcüğü ve Latince "Cor" ve Grekçe "Kardia" dır ![]() gelir ![]() Yani, kalp, sıçrayan ve hareketli bir şeydir ![]() Sıçrayışlarda "timsahlara" dikkat! Kalp, bedenin parçasıdır ama bağımsız davranır; aşk denen o büyük gizeme, büyük enerjiye, büyük nimete ev sahipliği yapar ![]() KALPLER ARMAĞAN EDİLMEZ, KAZANILIR ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|