İraklı Çocuk Ömerin Şiiri |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İraklı Çocuk Ömerin Şiiriırakın işgali - amerikanın ırak zulmü - ıraklı öksüz çocuklar - öksüz çocuğun çığlığı - savaşın çocukları - saddam IRAK savaşında babası ve annesi ölen, kendisinin de bacakları kopan Müslüman bir çocugun, IRAK savaşını yöneten Tommy FRANKS a yazdıgı şiir Bu şiir Açık istihbarat sitesinden alınmıştır ****** Merhamet hür Dünyaya bu kadar mi IRAK ' tı? Ben Basralı Ömer, Belki haberin yoktur diye yazıyorum Mr Franks Önce demokrasi yagdı göklerimizden, Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet palet Ve insan hakları Namlularından Saniyede bilmem kaç adet Demokrasi bizim eve de isabet etti Bir gün sonra anladım koptugunu ayaklarımın Tam onsekiz adet insan hakları saymışlar Vücudunda babamın Annem yoktu zaten Ben dogarken ilaç yoklugundan ölmüş Ambargo falan dediler ya Anlamadım çocukluk akli işte Oluşmadan sökülmüş Sizde de barış böyle midir Mr Franks? insan hakları çocukları yetim Ve ayaksız bırakır mı orda da? Düşer mi ayın kan gölüne aksi Güpegündüz düşer mi Pazar yerine demokrasi? Zenginlik insanları korkudan uykusuz bırakır Kuşlar gökyüzünü terk eder mi orda da? Babamla mırıldandıgım son dua dilimde ayaklarımın hastanede Ve giymeye kıyamadıgım pabuçlar Kaldı elimde Çocukların var mı Mr Franks? Al, ogluna gotür onları Bari işe yarasın Kim bilir belki baktıkça Bazen beni hatırlarsın Bu nasıl demokrasi Mr Franks? Düştügü yeri yaktı Merhamet hür Dünyaya Bu kadar mi IRAK'tı? |
|