Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sevmek, sevmektir, yeniden

Sevmek Yeniden Sevmektir

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sevmek Yeniden Sevmektir

Sevmek Yeniden Sevmektir Yazısı - Sevmek Yeniden Sevmektir Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları

“Seni eskisi kadar sevmiyorum” dedi adam

Kadın cevabı yapıştırdı: “Ne tesadüf, ben de

Adam bu cevabı beklemiyordu: “O zaman ne yapacağız, ayrılacak mıyız?”

“Ne münasebet, birbirimizi yeniden seveceğiz

Adam hiç böyle düşünmemişti Daha önce birini yeniden sevmek aklına gelmemişti

Ama hoşlandı bu fikirden, sırf meraktan kabul etti İlişkilerinin dördüncü yılıydı

Bugün aynı çift beraberliklerinin yirminci zafer yılını kutluyor Birbirlerini çok severek

hem de

Akla, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun “Beni Yeniden Sev” oyununu izlerken geldiler

Yazan Alphonso Paso, uyarlayan Ali Poyrazoğlu Yeniden sevebilmek üzerine pek leziz bir muhabbet

Oysa tüketim dünyasında “yeniden sevmek” yabancı madde Sanırsınız paltoyu tersyüz edip giymek

Hayat artık yenisine geçmeye programlı Aşkları da deterjan misali tüketmeye Son kullanma tarihlerine

Bilmediğimiz, bunu yapanın içimizdeki programlar olduğu: “Aşkın ömrü üç yıldır” diyoruz mesela ve dediğimiz an aşkın ömrü sahiden üç yıl oluveriyor

Lafımızı ciddiye alan bilinçaltı, duygularımızı üç yıla göre programlıyor hemen

Hem de ilk yılı cennet, ikinciyi Araf, üçüncü yılıysa cehennem haline getirerek

Cehennem yılının sonunda ayrıldığımızda, kendi kendimize söyleniyoruz: “Gördün mü bak, boşuna dememişler aşkın ömrü üç yıl diye!”

Oysa yirmi yılın sırrı basit: “Aşkın ömrü üç yıldır” dememiş olmaları Bilinçaltlarının buna göre programlanmamış olması

Öyle olduğu için de, ayrılmak yerine birbirlerini yeniden sevmenin yollarını aramaları

Onlar şunu keşfetmiş: ?u hayatta birini bir defa sevdiysen, yeniden sevebilirsin

Başka türlü seversin: Daha şefkatli, daha derinden, koruyup kollayarak Onda nelerin kolay, nelerin zor sevildiğini bilerek İcabında bildiğini çaktırmayarak

Hatta “tenlerin birbirine alışması” bile güzel bir anlam kazanır Kim istemez en sevdiği tadı?

Onu yeni soslarla, kokularla, yeni bakış açılarıyla kendisi için şölene çevirmeyi?

“Eskisi gibi sevmiyorum” yerine, “ne yapsam da onu eskisi gibi sevsem” demeyi?

İnsan birini sevmişse, yeniden sever Yurdumuzda ve dünyada, sevmek yeniden sevmektir

Tuna Kiremitçi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com