06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı krem
Malzemeler:
3 adet ayva,
1 buçuk su bardağı tozşeker,
1 su bardağı krem şanti,
1 adet yumurta,
1 kutu labne peyniri,
5 çorba kaşığı bal,
5 yaprak jelatin,
galeta unu
Tarifi:
Ayvaların kabuklarını soyun Çekirdeklerini çıkarın İnce dilimler halinde doğrayın Bir tencereye dizin Üzerine şeker serpin Kısık ateşte pişirin Diğer tarafta krem şanti, labne peyniri, bal ve yumurta sarısını karıştırın Ayrı bir kapta yumurtanın akını kar gibi olana dek karıştırın Peynirli karışımın üzerine ekleyin Karıştırmaya devam edin Jelatinleri çok az suda eritin Karışımın üzerine ekleyin ve iyice karıştırın Kalıbınızı çok hafif ıslatın Üzerine galeta unu serpin
Hazırladığınız karışımdan bir miktar kabın dibine yayın Buzdolabında 5 dakika bekletin Çıkardıktan sonra ayva dilimlerini bir sıra şeklinde dizin Üzerine tekrar kremadan dökün Buzdolabında 5 dakika bekletin
Malzemeler bitene dek bu işlemi tekrarlayın Son olarak üzerine kremayı döktükten sonra buzdolabında yaklaşık 4 saat bekletin Kalıptan çıkarıp, servis yapın
alıntı
|
|
|