Elmalı Cevizli İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Cevizli İrmik TatlısıElmalı Cevizli İrmik Tatlısı - Elmalı Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeler : 1 lt süt1 su b toz şeker6 çorba k irmik1 çorba k nişasta1 paket vanilya Elma Sotesi İçin 2 elma 1 çay b ceviz4 çorba k toz şeker1 çay k tarçınHazırlanışı Sütü tencereye alın Üzerine irmiği, sütü, toz şekeri, nişastayı ve vanilyayı alarak çırparak pişirin![]() Diğer tarafta elmaları soyduktan sonra küp küp doğrayarak toz şekerle beraber soteleyin Bir süre sonra tarçını da ekleyin Elmalar pişince cevizi de ekleyip soteleyin kek kalıbınızın altına elmalı harcı dökün![]() Üzerine irmikli muhallebiyi döküp soğumaya bırakın İyice soğuyup hatta buzdolabında dinlendikten sonra ters çevirip dilimleyerek soğuk ikram edelim
|
|
|
|