Erkekeli Sütlaç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erkekeli SütlaçErkekeli Sütlaç Tarifi - Erkekeli Sütlaç Yapılışı - Erkekeli Sütlaç Malzemeleri Malzemeler 1 ltyarım yağlı veya light süt 5 yemek kaşığı kaşığı toz şeker (şekerli seven 1-1,5 su bardağı kullanabilir) 80 grkırık pirinç ( 1 çay bardağı, resimdeki gibi) 1,5 yemek kaşığı pirinç unu(sulu seven silme katı seven tepeleme kullansın) 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası(sulu seven silme katı seven tepeleme kullansın)) 1 adet damla sakızı(ciklet & doğal sakız, ben ciklet kullanıyorum) 1 paket (10 gr) droetker vanilya 0,5-0,6 ltsu (yaklaşık) 1-Küçük bir tencerede,suyu koyup, pirinci yumuşayana kadar pişirin-yaklaşık 20 dk- 2-Tencerede, sütü,pirinç ununu,bnişastasını ve şekeri süt soğukken 3-5 dk köpürene kadar telle çırpın 3-Sakızı ilave edip, ocağın altını önce orta ateşte devamlı telle karıştırarak çırpın süt ısınınca ,süzdüğünüz pişen pirinci ilave ediniz, hızlı ateşe getirin,karıştırmaya devam edin 4-Muhallebi haline gelince ateşi en kısığa getirin, 3-5 dkdaha pişirin 5-Ocağın altını kapatıp,vanilyayı ilave edip, biraz karıştırın 6-Kaselere veya fırın sütlaç yapacaksanız borcama tamamını ilave ediniz 7-Fırında üstünü hafif veya sevenler iyice yakabilir(ben yanık severim) 8-Fırınsız olanı tarçınla süsleyip soğuk servis yapabilirsiniz Tanrımıza hamdolsun, AFİYET OLSUN… |
|