Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çikolatalı, pasta

Çikolatalı Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çikolatalı Pasta

pasta tarifleri - çikolatalı pasta ypımı - çikolatalı pasta nasıl yapılır

Malzemeler: (4-6 kişilik)

Kakaolu Kek için:

2 yumurta (sarısı beyazı ayrılacak)

100 gr toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket premium vanilya

200 ml sıvı krema (soğuk olacak)

100 gr un

30 gr kakao

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Çikolatalı Ganaj için:

200 gr bitter çikolata (ben %55 kakao oranlı kuvertür kullandım)

200 ml sıvı krema

1 tatlı kaşığı tereyağ

Arası ve üzeri için ben 2 adet muz kullandım Meyve olarak frambuaz, çilek vb kullanabilirsiniz

Yapılışı:

Kek için yumurta sarıları, toz şeker ve vanilya aromasını şeker eriyene kadar çırpın Üzerine soğuk sıvı kremayı ekleyin ve hızlı devirde krema hafif koyulaşana kadar çırpın Bu karışımın üzerine un, kakao ve kabartma tozunu eleyin Tahta bir kaşık yardımıyla dış taraftan ortaya doğru karıştırın Aşırı karıştırmamaya dikkat edin Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta katılaşana ve kar beyaz olana kadar çırpın Yumurta aklarını yavaş yavaş kek karışımına ekleyin Tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak yumurta beyazını kek karışımına yedirin Puf puf görünümlü bir kek hamuru elde edeceksiniz Yağlanmış ya da parşömen kağıdı serilmiş 18 cmlik kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün Üzerini düzleştirmek için kalıbı hafifçe tezgaha vurun Önceden ısıtılmış fırında 180 Cde 45 dk pişirin

Keki fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın Enlemesine ortadan ikiye bölün

Çikolatalı ganaj için sıvı kremayı küçük bir tencereye boşaltın Kaynatmadan ısıtın Dumanlar çıkmaya başlayınca ocaktan alın İçine ufak doğranmış bitter çikolatayı ekleyin Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın Son olarak tereyağı ekleyin Eriyene kadar karıştırın Ganajı oda sıcaklığında biraz katılaşması için bırakın

Ganaj biraz katılaştıktan sonra yarısını taban olarak kullanacağınız parçanın üzerine sürün İstediğiniz meyveyi koyun Üzerine diğer kek parçasını kapatın En üzerine geri kalan ganajı sürün Soğuması için buzdolabına kaldırın En az 3 saat bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com