Kırmızı Kadife Pasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Kadife Pastapasta tarifi - kırmızı kadifeli pasta yapılışı - kedifeli pasta nasıl yapılır malzemeler 3 yemek kaşığı kakao 9 gr kırmızı gıda boyası 1 su bardağı ayran- tuzsuz 1 yemek kaşığı vanilya ve bir fiske tuz 1/2 su bardağı sıvı yağı 2 su bardağı şeker ben 1 su bardağı ekledim 2 yumurta 2,5 su bardağı elenmiş un 1,5 çay kaşığı kabartmatozu 1 çay kaşığı beyaz sirke - elma sirkesi ekledim ölçüler bakın Yapılışı: 1- İki 20 cm yuvarlak kelepçeli kalıbı önce yağlayın;sonrada unlayın( ben yağlı kağıt serdim) Fırını önceden 176 dereceye ayarlayın Kakao ve gıda boyasını karıştırın Ayrana ekleyin iyice karıştırın 2- Büyük bir kapta yağı ve şekeri, rengi açılıncaya kadar çırpın İyice karıştıktan sonra, yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin Ayran karışımını ekleyin daha sonra Karışımın rengi iyice belirginleşene kadar çırpın Unu ekleyin karıştırın 3- kabartma tozuve sirkeyi birlikte ekleyin; ardından, kek hamurunu dikkatli bir biçimde karıştırın Kalıplara pay edin Hamuru, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin tamamen soğutun bir gece dinlensin 4- Pandispanyalardan 4 pat elde edilir aralarına hazırlanan krema sürülür Üzeri kremşanti ile kaplanır süslenir bir gece dinlenirse pasta daha güzel olur |
|